Slakthuskurvan

slaktis-large

Djurgår’n har ett unikt läktarstöd från sittplats. Inget annat lag har en sån stor del av sin publik som står upp och sjunger som vi i Djurgår’n. Den traditionen går tillbaka sen tiden på Stadion då Sektion F 1999 blev Sveriges första och största stående och sjungande sittplatssektion. Sång på sittplats sped sig på närliggande sektioner runt Sektion F, och sen över till Sektion O bredvid Sofia Stå på Sofialäktaren.

slakthuskurvan

Sen flytten från Stockholms Stadion till Stockholmsarenan har vår supporterkultur växt, och ännu fler Djurgårdare är verbalt aktiva i sitt stöd på matcherna, och det nu främst på den redan legendariska SLAKTHUSKURVAN på Slakthusläktaren!


På Slakthusläktaren håller DIFENDERS till på Slakthuskurvan, på båda etagen. Slakthuskurvan räknas från kurvan mot Sofia stå ända fram till mittsektionerna vid mittlinjen. På Slakthuskurvan STÅR man, man älskar DIF fanatiskt och enögt och man hånar motståndare och domare. Är matchen händelselös så kan det hända att ”Slaktis” vänder energi och fokus på att läktarbattla och munhuggas med Sofia Stå på Sofialäktaren.

Det är så vi gör det på Slaktis…