Resguide till finalen i Baku

Se till att rensa kalendern 29 maj 2019, sätt då på dina fintrainers, packa ner ett extra par BOXFRESH, och sen 11 banderoller, 2 kallingar och världens vackraste matchtröja – redo. Då bär det iväg till Baku i Azerbajdzjan där finalen i Europa League kommer avgöras! Vilka motståndare det blir för berömda Blåränderna från stan återstå ännu att se, dock inte GAIS, det är säkert. Vi ger er här en första resguide om landet Azerbajdzjan, huvudstaden Baku, och arenan Olympiastadion där finalen kommer att gå av stapeln. Håll till godo:

Azerbajdzjan

 

Landet ligger i Södra Kaukasus och är grannland med Georgien, Iran, Armenien och Ryssland. Landet har 10 miljoner invånare och man talar språket Azerbadjani, men fylleslang från Stockholm brukar annars funka och hata Aik heter hata Aik överallt i världen..

Resa till Baku

Flyg: Turkisk Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, Aeroflot

Buss: Järnkaminerna kommer arrangera bussresa.

(Tips: Mejla joel@jarnkaminerna.se om ni vill boka och vara säker på en fönsterplats)

Bil! Fyll bilen och följ efter JK-busskaravanen…!

Baku

Baku är placerad 28 meter under havsytan och är därmed världens lägst belägna huvudstad. Baku har 2 miljoner invånare, och har en blandning av gammal arkitektur till och spektakulära futuristiska skyskrapor. Snitt temperaturen i slutet av Maj ligger på ca 25 grader.

BEA0591F-E397-4EE2-809B-8ACD71197848

Pubar i Baku

Vi ger förslag på olika pubar att hänga på, närmare finalen kommer vi bestämma samlingspub där vi sjunger upp oss och sedan gemensam går marsch till arenan.

Engelsk pub: London pub Guvernementet Baku 1005

Irländsk pub: O’Malley’s Z.Tagiyev St., Baku, Azerbaijan

Tysk pub: München Pub Nizami St., 195A, Baku, Azerbajdzjan

Vi har tyvärr inte hittat adressen till ”Villyam Sekspir”

 

Shopping/Boxfresh

Skulle dina trainers bli skitiga under den långa resan och inte kännas värdiga DIF i en Europa League final kan nya BOXFRESH trainers köpas här:

Courir, Port Mall 151, Neftchilar Avenue

…eller nere vid hamnen där alla får kompispris!

AA8A2341-16C5-4804-A8E6-49954C9F6CBB

Olympiastadion

Kapacitet 68 000, ombyggd och färdigställd 2015, hemmaplan för Azerbajdzjans herrlandslag.

 

Biljetter

Inte släppta ännu, och vi vet inte hur många vi får. Ändå bäst att verkligen hänga på låset när de släpps, de kommer gå åt blixtsnabbt!

 

Vi rekommenderar alla Djurgårdare att regelbundet, eller rättare sagt frenetiskt, mejla till både Klocktornet på tomas@dif.se och till UEFA och fråga om biljettsläppet. 

 

Vi längtar – ALLA till Baku!