10 matcher kvar – nystart!

Mycket har hänt sen vi sist skrev en nyhet här på sidan. Vi har åkt ut Europa League, vi hade ett mycket omdiskuterat sommarfönster där bristen på forwardsuppsättningen fått massiv kritik. I omstarten på Allsvenskan skämde vi ut oss fullständigt i med 0-5 mot Häcken, 0-2 hemma mot Kalmar och när vi omgången efter låg under med 0-2 var det kris. Men då hände något, DIF krigade sig tillbaka och fick 2-2, och sen var det dags för derby mot Bajen och så nederlagstippade har vi sällan varit mot Bajen. Inget tydde på annat än nytt derbyfiasko men grabbarna gjorde det äntligen – vann derbyt mot Bajen! Det var en riktig krigarinsats, och känslan att på läktaren få förnedra 24 000 Bajenjönsar var alldeles jävla underbart. Vi krossade dom på alla plan, och det har gett hela Djurgårdsfamiljen en riktigt bra boost – helt annat känslomässigt läge nu än innan derbyt.

10 matcher kvar – nu kör vi!

Märklig säsong hittills, vi pendlar mellan himmel och helvete, Cupguld och två derbyvinster som varit fantastiska, men också besvikelse över uttåget i Europa League och dåliga resultat i Allsvenskan, men allra värst är guldstriden. Ni vet vad vi menar och det kommer bli jobbigt i höst men det är lika bra att stålsätta sig, acceptera det värsta och koncentrera oss på att hålla vår fana högt! Tjänar inget till att bryta ihop, tvärtom, nu ska vi efter derbysegern sträcka på sig och blicka uppåt igen!

Det är 10 omgångar kvar. 30 pinnar att lira om. 7:a i tabellen just nu. Vi ska kriga på omgång för omgång och klättra och en Europaplats är inte alls omöjligt, och Gnaget ska vi klippa i derbyt! 

På söndag möter vi BP. I nuläget ca 12 000 sålda så det är betydligt större intresse inför matchen än tidigare hemmamatcher. Låt oss ta matchen som en nystart. Låt oss ge fyllda Apberget och derbyvinnarna en bra inramning. Nu kör vi hösten ut. In i kaklet. DJUUU!

– Apberget helt smockat tack vare Djurgårdsfamiljens initiativ. Vi uppmanar alla att ta med kidsen på söndag!

BILJETTER DIF vs BP

F3623FE4-354F-4BF9-A4CC-77BBB8C90DB8

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s