Vi ska festa i Odessa!

Vi har väntat i 10 år och längtat till lottningen sen Kerim sköt oss till Europa inför tusentals tillresta Blåränder i Kalmar. I torsdags var det dags för lottning, och många tusen Djurgårdare följde lottningen på UEFA.com som försenades i 45 minuter pga servern inte pallade trycket från Djurgårdare. Kanske inte är riktigt sant att det var därför, men vi vill tro att förseningen berodde på vårt intresse så nu är det så, oavsett om någon säger annat.

Lotten föll på MARIUPOL Ukraina.

FB34A7D0-500D-414B-A260-DA6ABF49EA8F

Efter 10 års väntan lottades vi mot ett lag vara flygplats är sprängd pga inbördeskrig och endast någon mil ifrån fronten till kriget mot Ryssland. Man trodde inte det var sant. Först utbröt givetvis stor besvikelse, möta ett lag och åka till ett ställe det knappt går att ens ta sig till och som avråds från UD att åka till. Men när timmarna gick så ändrades tongångarna, vafan, kan laget åka kan vi började många resonera, vi åker ändå. När sedan Djurgårdare började luska vidare om MARIUPOL började vi inse att matchen omöjligt kommer kunna spelas i staden, och väntade in alternativa städer. Hoppet stegrades rejält och andra städer diskuterades. Natten gick och diskussionerna gick varma, alla var otåliga, var fan ska vi? Spika skiten någon gång. Till slut kom det:

Det blev ODESSA!

358F274F-4D54-47A1-993D-E321C6B3F5F7

Då exploderade sociala medier med positiva tongångar. En stad i ett säkert område. Dessutom en stad som anses vara en av ÖstEuropas finaste, en riktig partystad! Mängder av halvgalna Djurgårdare var så jävla sugna på resan att de bokade innan datumet var 100% spikat! På torsdagskvällen kom slutligt besked. Djurgårn lirar borta i Odessa tors 2 augusti, och då blev det i det närmaste hysteri – och en jävla massa bokande. Vissa bokade en vecka, vissa 4 dagar, andra tre eller två nätter, alla möjliga bokningsvarianter med olika flygbolag och olika dagar. Huvudsaken – vara på läktaren för DIF 2 August!

DD717F1D-4534-43BE-83D3-AA2F4040FF8F

HUR MÅNGA BLIR VI?

Det är givetvis svårt att avgöra här och nu, och det är långt kvar till resa. Men vi vågar konstatera redan nu att vi kommer ha ett jävligt bra följe i Odessa med tanke på resmål, pris och att det är begränsat med flygbolag som flyger till Odessa! Mycket lättare till en huvudstad tex.

– Vi vet att många hundra har bokat på egen hand redan nu. Svårt att sia om antal men minst 4-500 tror vi att det kan vara redan nu. Kanske ännu fler. När matchbiljetterna släpps blir det lättare att uppskatta antalet och vi ber alla att köpa matchbiljett omgående när de släpps. Löser det sig med charterflyg också kan det bli ny hysteri och då kommer antalet plan begränsa oss. Intresset är enormt – god potential att bli över 1000 man och det vore helt galet bra följe!

BLIR DET CHARTER/ORGANISERAT FLYG?

Vi vet inte. Vi vet att Taylor Events som arrangerat våra Europaresor förr jobbar stenhårt på saken. De var de som hade ordnat startklara flyg förut, men då på datumen till första of gången. Sen vann vi cupen, och det blev nya datum och andra förutsättningar. Ambitionen är att kunna fixa charter med en natt, och även flyg över dagen, tidigt ner matchdag, hem efter match. Ha i åtanke att spelort och datum vart spikat så sent som i torsdagskväll, och det igår var midsommarafton. Det kan ta några dagar att få in offerter från olika bolag att ta ställning till.

Som sagt, det jobbas på saken, men inget är garanterat. Vill du vara 100% säker på att komma ner – boka själv.

Arenan vi spelar på tar 34 000. Vi tror inte det blir mer än något 1000-tal Ukrainare på matchen i Odessa då Mariupols supportrar har lika svårt att ta sig dit som oss

Förstå känslan att vi kan bli fler på läktaren än hemmalagets fans, och hur vår sång kommer eka på den jättearenan. Det blir en av de mest maxade upplevelserna med Djurgårn och Djurgårdsfamiljen någonsin!

C619AB6B-1D39-47CA-921D-9650E0F57790

ÅK – VI SKA FESTA I ODESSA!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s