Bajen är verkligen speciella…

Vilka är Bajen? Enligt dom själva väldigt speciella och unika, och vi är beredda att hålla med, det är dom verkligen då allt inom Bajen är byggt på lögner och förvriden verklighet. Ett århundrade av förluster, skam och obetydlighet har medfört att gemene Bajare blivit mästare inom grenarna projicering, ljuga och stoppa huvet i sanden, dvs strutsmentalitet. Det har varit ett sätt för dom att orka med sin tragiska värdelösa vardag och historia, och för att känna sig betydelsefulla. Det beteendet pågår för fullt ännu idag, och lär alltid göra. De kan och vet inget annat.

Här finns en diger lista som visar på Bajens speciella och helt unika sätt att se på saker och ting:

– Bajen är dom som hävdar lokal förankring (Söder), men har överlägset mest fans på matcher som inte kommer från Stockholm överhuvudtaget.

– Bajen är dom som pratar arbetarklassromantik samtidigt som en lya i hjärtat av det som de kallar Bajenland är dyrast i Sverige tillsammans med innerstan.

– Bajen är dom som pratar äkthet, men själva är en ihopslagning med andra föreningar och där man sanslöst nog sålde sina färger.

– Bajen är dom som pratar trogna fans, samtidigt som de utsatte sin mest framgångsrika förening, hockeyn, för det största publiksveket i Svensk idrottshistoria så att deras anrika hockeysektion tvingades lägga ner.

– Bajen är dom som pratar om vackra ideal, men sålde halva sin förening och därefter fått tillskjuten många, många miljoner i flera år av en kapitalistisk jänkare helt utan koll på fotboll. Utan honom hade Bajen fotboll inte funnits nu.

– Bajen är dom som pratar äkta fans, samtidigt som man har många tusen på sina matcher som har andra favoritlag i andra sporter. Sveriges populäraste andralag. Tvestjärtar.

– Bajen är dom som skrattade åt Kim Källströms status hos oss, samtidigt som deras största ikon genom tiderna, Nacka, lirat i DIF och Aik.

– Bajen är dom som skrattar åt vårt hemmasnitt, samtidigt som de är färre än oss på bortaderbyn och bortamatcher.

– Bajen är dom som skrattar åt oss pga ett PA-system, samtidigt som skryter lyriskt över sina inköpta Sydamerikanska trummor.

– Bajen är dom som skrattar åt Twist & Shout, samtidigt som de själva sjunger de överlägset töntigaste ramsorna som finns –  ”bira, bira, bira, bärs, bärs, bärs” och ”andra sidan är ni klara”.

– Bajen är dom som skrattar åt Djurgårdare som uppmärksammat flera extremt fega påhopp på Djurgårdare, startar hånande hashtag #GrinDIF, lägger bombattrapp på en pub med vanliga supportrar och familjer och som har satt i system att sitta i bilar och åka omkring och fegt hoppa på helt ensamma Djurgårdare, och det vid mängder av olika tillfällen. En nivå av extrem feghet, smuts och ryggradlöshet som inga i Sverige kan, eller vill matcha.

– Bajen är dom som skrattar åt biljettkampanjer, samtidigt som man delar ut överlägset mest gratisbiljetter av alla.

– Bajen är dom som skrattar åt vår engelska casualstil klädmässigt, samtidigt som de har en hel grupp i kilt utklädda till skottar (!).

– Bajen är dom som skrattar åt derbystatistiken, men stoppar huvet i sanden gällande vilka som kom först i tabellen senaste 10 åren i rad.

”…det finns en grej som kallas för Bajen, folk har den som accessoar, i hålor runt om Sverige – men Djurgårn härskar i Stockholm stad”

A2DD09BD-E473-4751-9B04-D35E780B4400

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s