Vi ses säkert som svin i mångas ögon säger Göran på ÖFK:s kansli

Signatur Agan på 11433 har gjort en intervju och ett eget journalistiskt mästerverk likt den närmast legendariska  ”intervjun” av Patrick Sjöö som finns på http://osdsport.se/dif-supporter-vi-ses … ngas-ogon/

Håll till godo, och vi tackar Agan för sin grävande journalistik!

Han har gått från kommunalarbetare till att dopa en förening i Allsvenskan.

Här berättar han om sin syn på positiv föreningskultur.

– Vi ses säkert som svin i mångas ögon, men vi tar det. Vi har satt Östersund på fotbollskartan och vi har slagit Arsenal, säger Göran som arbetar på ÖFK-kansliet.

Göran har lagt hederligt arbete bakom sig.

Nu arbetar han som administratör på ÖFK:s kansli och gör vad som helst för att klubben ska nå framgångar, oavsett vad som krävs.

Efter misstankar om ekonomiska oegentligheter i föreningen framkom det mycket kritik från övriga fotbollssverige. Bland annat pratas det om mutor och kommundoping.

– Det är så det funkar. Är man inte uppväxt i glesbygden och är desperat på framgång så får man köpa att andra tar genvägar.

Men det har funnits tecken, artiklar och rapporter om att allt inte står rätt till. När det nu kommer upp till ytan så är det väl inte konstigt att folk blir skadeglada?

– Ja, men då får ni väl arrestera varenda förening i glesbygden då. Vi har ju inte samma möjligheter som storstadslagen, det bor ju inga här. Det Kindberg har gjort ses i alla fall av oss och alla andra landsortslag som legitimt. Vi vill ju också synas och få uppmärksamhet. Vi gör det här för att hjälpa våra lag att vinna matcher. Och vi slog faktiskt Arsenal.

Och ta kommunala pengar?

– Ja, det tas kommunala pengar. Det tas andra pengar också. Det är en del av föreningskulturen för vissa. Rätt eller fel spelar ingen roll. Det sker och det är en individ som gör valet, vi andra blundar och tänker inte stå för konsekvenserna. Men jag kan tycka att det är lite skönt att pengar kommer in. Vi har ju slagit Arsenal. Det tillhör ovanligheterna.

Tycker du att det här är en positiv föreningskultur?

– Ja, verkligen. Positiv föreningskultur är när det går bra, när det skrivs en massa fint i världspressen och vår belöning för fifflet är när laget vinner, som mot Arsenal. I den euforin så tar känslorna ibland över för vissa och man begår ekonomiska brott.

Storstadslagen står för en positiv föreningskultur men har en annan värdegrund.

– Haha. Om man tycker att positiv föreningskultur är att ha kommunen emot sig och kämpa i motvind så har man inte kommit långt. Föreningskultur bygger man inte genom att ha rent mjöl i påsen. Föreningskultur bygger man inte genom att endast kritisera Östersunds organisation. Att inte ta pengar från kommunen visar bara att föreningen och deras styrelser inte har ambitionen att slå Arsenal. Jag tycker det är pinsamt att ens jämföra storstadslagens föreningskultur med vår. Jag säger bara välkommen till Europa League för där är det vi som slår Arsenal. Storstadslagen har gjort det supporterkulturellt bra, men er ekonomiska doping är obefintlig.

Men Östersunds FK har väl en värdegrund som man ska hålla sig till?

– Ja, men det här handlar väl inte om Östersunds FK, vad som händer bakom kulisserna? Jag tycker inte att du ska blanda in Östersunds FK när det gäller vad enskilda personer gör för att få in pengar. Visst, Östersunds FK går ut och säger att man inte vill höra ord som fiffel, bestickning och lagbrott. Men vad ska de göra åt det? Östersunds FK kan aldrig hållas ansvariga för vad en enskild eller enskilda verkställande direktörer sysslar med på kansliet. Föreningen stänger av de som döms i domstol eller bryter mot de överträdelser som är lagstadgade.

Men VD Daniel Kindberg sa att klubben jobbar med den här föreningskulturen!

– Jag läste också dom intervjuerna och måste säga det var oerhört korkade frågor. När Kindberg får frågan om var alla pengar kommer ifrån så säger han att klubben inte gjort något olagligt. Sedan kan man sätta punkt. Det måste vara mindre begåvade journalister som frågar Kindberg om hur ekonomin räddades gång på gång. De kan inte göra något åt vad enskilda kriminella ÖFK-supporters vill dopa klubben med. Men man ville väl ha sensationsrubriker.

Skulle du kunna stå för detta inför dina barn?

– Ja, självklart. Jag har haft med min son på kansliet sedan han var sex år och vi har blundat för konstiga räkenskaper tillsammans. Jag har haft mycket diskussioner om skillnaden mellan att driva en landsortsförening och övriga samhället. Jag ser inga problem att han skulle ta pengar olagligt, men skulle aldrig acceptera om han begick ekonomiska brott i affärsvärlden. Jag jämför livet i landsortsföreningen med att låta ungar spela Monopol och fuska med pengarna. Skillnaden är att vi har slagit Arsenal.

(Vi har sökt Daniel Kindberg men han har besöksförbud. Vi har även sökt ÖFK:s press- och medieansvarig Patrick Sjöö, men han har tydligen gått under jorden.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s