4 dagar kvar – kör över skitiga Bajen!

Dags för årets tredje (!) derby och vi är fortfarande bara i April, det är tätt mellan stormatcherna i år. Motståndet Bajen kliver in i deras första derby för året och med serieledning i ryggen kommer de givetvis med stort självförtroende och taggning därefter. Vi då? Hur mår vi?

Vi är jävligt stressade!

Det sena kvitteringsmålet av Elfsborg sist, men framförallt det faktum att båda fienderna Bajen och Aik gått riktigt bra i början av året har medfört att vi stressade tappar huvet och överreagerar ibland. För det första, det har bara gått fem omg, säsongen är verkligen inte ens helt körd efter omg 6 heller om det går åt helvete på söndag. Årets poängskörd med 8 poäng efter 5 matcher är den tredje bästa starten sen guldåren, (bättre 2009 och 2015 och det slutade inte så bra då) och då har ändå årets schema varit extremt svårt.  Vi har vunnit ett derby på bortaplan och slog ut stjärnspäckade Gnaget i en avgörande cupsemi som tog oss till CUPFINAL. En match och möjlighet som kommer bli det största vi upplevt med DIF sen gulden. Vi har spelat 10 tävlingsmatcher i år. 7 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust. Det är en fantastisk matchrad faktiskt. Så sträck på er, andas ut lite, släpp ”panikkänslan” men behåll adrenalinet och taggningen. Den behövs på söndag.

Vi behöver hålla ihop Djurgårdsfamiljen nu inför kommande derbyslag. 

Tränare, spelare, ledare, supportrar, Sofia och Slaktis.

Bajen är motståndet. Det är dom som ska drabbas av vårt känsloläge. Kvittar om det blir 26 eller 28k i publik. Vi på Sofia och Slaktis ska lyfta våra Blåränder på plan, vi ska långt innan avspark stå på läktare och visa vilka som bestämmer. Vi ska göra allt i vår makt för att vi en gång för alla ska krossa Bajen och vinna vårt första derby på SA. Blir det så blir det helt oförglömligt. För att det ska ske så behövs DU, en kugge i hjulet, och det med rätt inställning.

Inga gamnackar, sträck på er förfan – vi e Djurgårn Stockholm!

På söndag kör vi över skitiga Bajen!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s