Cupfinalen – matchen i våra drömmar!

Har det verkligen sjunkit in än…?

– Torsdag 10 Maj 15.00 Djurgårdens IF vs Malmö FF

CUPFINAL –  HEMMA PÅ STOCKHOLMSARENAN!

Segern i derbyt och cupsemin mot Gnaget var så euforisk att den segern i sig kändes extraordinär. Samtidigt började ett hett hockeyslutspel och kort därefter Allsvenskan och premiärerna och i helgen derby igen.  Vi har inte ens hunnit reflekterat så mycket över cupfinalen.

Det börjar nu sjunka in alltmer och när biljetterna släpptes igår till säsongare och medlemmar var det ett grymt biljettryck, 6000 DIF-biljetter rök första timmen och det är redan ont om biljetter på Slaktis tex.

Det är långt kvar och vi har många viktiga matcher att ha fokus på innan dess, men vi kan bara inte låta bli att upplysa varenda Djurgårdare om denna matchs dignitet:

Största DIF-matchen på hemmaplan sen DIF- Juventus!

Premiärer, derbyn, cupfinalen 2013 på Friends – de är ingenting i jämförelse mot den här matchen. Vi ska få uppleva en avgörande titelmatch på hemmaplan – och det mot tuffast möjliga motstånd i svensk fotboll, Malmö FF.

Denna kväll kvittar allt som hänt innan i AS, och efter, allt avgörs denna kväll. Svenska cupmästare 2018 ska koras! Denna match är belöningen för allt vi kämpat för i många tunga år. Vi har kämpat, sjungit och åkt land och rike runt för Djurgårns ära och stolthet, utan att få någon ära tillbaka. Nu är vi i final, det efter derbyvinst i semin, och vi kommer sjunga för Djurgårns ära och stolthet som aldrig förr torsdag 10 maj – hur det än går – vinst eller förlust. Sången kommer stiga högre mot himlen än någonsin!

BÄSTA PUBLIKINRAMNINGEN I SVERIGE NÅGONSIN?

Stora ord, men det finns fog för det påståendet. Minns stämningen på Cupfinalen 2013 på Friends, som även berömdes från andra lags supportrar. Blåvitt hade ett stort och riktigt bra följe på ca 5000 man med sig den kvällen och vi fyllde Södre nedre och stora delar på långsidorna stog och sjöng. Båda lagens klackar var riktigt bra den finalen men vi tror att både vi och Malmöfansen kommer vara ännu bättre denna final. Malmö kommer många, de lär bli minst 5000, förmodligen ett par tusen till och det innebär att de blir större än derbyklackarna – med andra ord får vi ett minst sagt värdigt läktarmotstånd för oss denna cupfinal. Bring it Malmö!

Vad kan vi åstadkomma på läktaren denna match?

Vi kan och vi ska skapa den galnaste jävla läktarinramning och stämning som skådats på en svensk läktare! Varenda jävla Djurgårdare ska stå upp, oavsett läktarsektion, hela vår publik ska vara en enda stor gigantisk klack!

Vi behöver inte gå in närmare i detalj på den här fantastiska dagen redan nu, det kommer massor av supporterrelaterad info om samlingar m.m närmare finaldagen. Men nu börjar ni förstå vilken upplevelse denna match kommer att bli…

Matchen vi drömt om i många år – har du biljett?

1702D481-E36B-4F97-A483-8557F46037AE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s