Bästa och sämsta premiärerna!

Det är sjukt mycket DIF just nu, man hinner knappt landa efter match innan man ska tagga till för en ny match. Cupen, hockeyslutspel och Allsvenskan samtidigt, unikt för Djurgårdens IF Stockholm. Det är fantastiskt givetvis men inte lätt att se och vara toktaggade på allt, vissa matcher blir såklart lidande publikt och får för lite fokus mot om vi hade haft normalt schema/matchande. Men det är bara att gilla läget, och göra det bästa av saken. Vi rescenserar vår syn på Allsvenska premiärerna:

Östersund vs DIF – fantastiskt Djurgårdsfamiljen!

Bortapremiär mot på förhand svårast tänkbara motstånd, och längst bort i avstånd – det klarade Djurgårdsfamiljen med bravur både på plan och läktare! DIF tog en imponerande seger inför ca 2000 tillresta Djurgårdare. Stämningen på läktarna var bra, inte fantastisk men vi gjorde totalt sett en riktigt bra läktarinsats, och bortapremiären blev i stort mycket lyckad och något vi ska vara stolta över. Antalet DIF på plats är fantastiskt, ca 2000 och vi hade blivit ett par hundra till om fler biljetter fanns att tillgå till oss. När det kommer till såna här resor är vi helt outstanding i Sverige/Norden. Inget snack om saken. Vår kärna är galet passionerad och det visar tex att tåget fylldes på 7 minuter och dryga 1300 biljetter tog slut på någon timme. Inga andra kan uppvisa ens något liknande. Efterspelet i Östersund i deras lokaltidningar var rent patetiskt. Ja, kasta ölsmugg på spelare går bort, men i övrigt skötte vi oss grymt. Noll gripna av 2000. Det säger allt. Tack för en fantastisk resa ihop, speciellt tågresan där olika kategorier DIF i alla åldrar har jävligt kul ihop. Nästa tågresa är till Malmö – häng med!

DIF – Trelleborg – dåligt Djurgårdsfamiljen!

Om bortapremiären blev succé får vi ändå medge att hemmapremiären blev lite av ett fiasko totalt sett om vi summerar resultat, publiksiffra och stämningen. Hyll i gen av Kim blev värdig och fin men på planen gjorde laget årets sömnigaste insats, och det var även sömnigt på läktaren. Stundtals riktigt höga ljudtoppar, men överlag var vi långt ifrån värdig premiärstämning.  Alla aktiva supportrar är ansvariga, inte bara Sofia, utan Slaktis likaså. Till slut kommer vi till publiksiffran, 17192, den måste diskuteras vilket den minns sagt gjorts internt både innan och efter match. Publiksiffror säger väldigt lite om hur bra supporterkultur och stämning ett lag har men självklart strävar vi efter att växa publikt, och just premiärer ska vara en stor publikfest. Publiksiffran 17192 kan ses i två ljus. Den ena att den siffran är helt ok, till och med bra, om vi jämför med hemmapremiären mot Falkenberg 2016 då det var 15700 i publik. Båda matcherna i omg 2 efter bortapremiärsvinster, och mot trist motstånd utan supportrar. I år blev också hemmapremiären tyvärr lidande fokusmässigt pga cupen och hockeyslutspel samtidigt vilket också påverkar publiksiffran. Men trots ovan, 17192 är inget annat än ett stort publikt misslyckande. DIF fotboll kan bättre och är större än så. Vi anser att minimum oavsett förutsättningar bör vara 20k, eller egentligen 25k. Den publika kapaciteten har vi utan tvekan men vi måste alla rannsaka oss varför vi inte når dit. Kansliet och vi supportrar. Vi har alla ansvar för vår publik. Vi har fantastisk kultur och tradition gällande bortapremiärer men behöver skapa något liknande på hemmapremiären. Samma dag datum spikas anser vi att DIF fotboll bör jobba på att fylla Norra läktaren med ungdoms och fribiljetter, som alla lag gör. Vi måste få igång förköpet mycket tidigare.

Vi måste göra hela premiärdagen mer i feststämning. Det ska vara smockat med folk i Globenområdet många timmar innan hemmapremiärens avspark, det ska vara fullt på varenda pub och ett jävla drag. Mot Trelleborg var tex det inte en enda sång på puben innan match…kändes tyvärr som vilken vanlig match som helst. Vi måste alla bidra med haussen, ta med folk, köpa förköp tidigt etc. Som sagt, här har vi mycket att fundera på och bättra inför nästa säsong. Aldrig mer under 20k en hemmapremiär!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s