– Tack Djurgårdsfamiljen!

Vi gjorde det. Vi vann ett derby, och på vilket jävla sätt!

DIF skulle möta ett mer stjärnspäckat och uppblåst Aik än kanske någonsin, som dessutom enligt egen utsago spelar i ”världsberömda” matchtröjor hyllade världen över, vi mötte dom på bortaplan på Friends i Solna, vi mötte dom i en cupseminal som Aik medveten försökte lägga så att det blev så lite Djurgårdare på plats som möjligt så det krockade med vår hockey. Vi mötte dom med endast 4 dagars varsel att köpa biljetter. Så var förutsättningarna.

Vi krossade dom på planen!

Hjältarna på plan gjorde en fullständigt magisk insats och spelade som i våra drömmar. Vi kan inte med ord beskriva hur stolta vi är över Özcan, ledarstaben och grabbarna. Redan innan match ville de få Aik i lotten när de fick frågan om motstånd, de ville utmana sig själv och derbyspöket, de ville vinna mer än de var rädda att förlora. Ingenting stoppade grabbarna. Jonas Olsson fick tidig skada och tvingades utgå redan i minut 28. Vi får straff, Kerim missar. Med tidigare derbyfacit skulle det kunna knäckt vilket lag som helst, men inte DIF 2018 som istället kom ut till andra halvlek med ännu mer glöd…och sen kör över Gnaget fullständigt matchen ut. 2-0 och segern var aldrig i gungning, trots AIKs straffmiss, DIF ägde planen och var aldrig ens pressade. Tino, Kerim, Isaksson, Ulvestad, ja hela laget var fantastiska denna magiska afton i Solna som vi aldrig glömmer. Tack DIF!

Vi krossade dom på läktaren!

Läktarmatchen var än mer ojämn än matchen på planen. Smockfullt Södra nedre (4500) och ca 1500 DIF ytterligare fördelat på Södra mellan och sittplats körde fullständigt över 15 000 Gnagare från minut ett i en av de mest ensidiga läktarmatcherna på ett derby sen vi kan minnas.

Det är dock inget som förvånade, det var väntan. Vi har ju vetat sen alla tidigare derbyn att om vi får minsta lilla vittring och flyt kommer vi köra över allt läktarmotstånd i derbyna, för vi har gjort en del riktigt bra läktarinsatser tidigare i derbyna men haft allt emot oss. Nu vände det och då fanns bara en klack, en publik, Djurgårdens IF!

Som vi hade väntat. Så länge vi hade härdat. Så mycket vi har sörj. Så mycket vi har kämpat för att hitta nya krafter.  Vi har slutit upp på träningar innan derbyn, vi har haft 17 tysta minuter. Vi har haft supportrarnas halvlek. Vi har gjort allt i vår makt, aldrig vikt ner oss, utan fortsätt älska och stolt stått upp derby efter derby för laget vi älskar –  Djurgårdens IF. Det är så vi gör det i Djurgårdsfamiljen. Tillsammans står vi upp för varandra. På riktigt.

Vi längtar till nästa derby, AS 3:e omg i Solna igen mot Aik 15 april, och kanske ännu mer till DIF vs Bajen – då jävlar!

STOCKHOLM TILLHÖR OSS!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s