Tredjeplatsen i flaggtävlingen!

Vi fick in över 20 olika bidrag till vår utlysta flagg och Banderolltävling. Det var verkligen inte lätt att välja ut pristagarna bland många schyssta bidrag.  Tack alla.

Här presenterar vi bidraget som knep tredjeplatsen – målad av Pål Westholm.

Här är bidraget som kom 3:a:

072F410F-11F2-4854-87FD-024EE6C86C55

Namn: Pål Westholm
Ålder: 36
Ort: Bromma
Läktarsektion: Sofialäktaren

91A06098-6FDF-4B68-9347-2F4C5E6355F9

Grattis till tredjeplatsen och souvenirer för 500kr i Djurgårdsbutiken!

Ärligt talat, lite förvånad, lite besviken, men ändå glad. Jag skickade in två bidrag till tävlingen. Som Djurgårdare siktar man naturligtvis alltid på seger.  Tycker själv att min andra flagga var bättre än den som vann 3e pris. Men smaken är som baken. Ut i Europa ska jag oavsett om jag åker gratis eller degar resan själv. Så det är svårt att vara annat än glad:)

Berätta lite om ditt bidrag, hur du tänkte, motivet osv?

– Skulle säga att jag haft färgerna i skölden som grund. Och sedan använt formen av ett vanligt lakan. Texten ska symbolisera staden, klubben och vår historia. Den har jag freestylat och maxat så att färgen täcker så mycket yta som möjligt. Och sedan avslutat med en klassisk ram.

– Experttips till andra som vill göra banderoller?

– Som sagt, har gjort två flaggor till tävlingen. Hade flera alster på gång. Men tiden rann iväg. Har gjort ett tjugotal flaggor och banderoller genom åren. I ganska olika storlekar och stilar. Det är sjukt kul! Men också ganska slitsamt och tidskrävande att flaggfixa.  Inspirationen hämtas oftast från Italien. Dom flesta har jag såklart skissat upp på papper först och testat färgsättningen. Sedan brukar jag mäta upp och freestyla med blyerts. Viktigt sedan när man målar är att tyget är spänt, och att man står mot en vägg och inte håller på och kladdar runt på golvet. Har man en bra idé på en flagga. Var inte rädd att ge det ett försök. Och även om man inte lyckas till 100%. Så tycker jag handmålade går före tryckta gummibanderoller alla dagar i veckan. Men samtidigt ger mixen av stilar, storlekar och kvalité en bra dynamik på läktaren. Det är alltid lika kul att se en fet ”line up” med snygga och framförallt många flaggor.  Kvalité och kvantitet. Så sätt igång och dra ert strå till stacken!

– När gör din banderoll matchdebut?

– Det blir nog fan på måndag mot Häcken. Håll även utkik på Hovet gate A11 under slutspelet.

– Slutligen, cupkvart på födelsedagen mot Häcken. Tankar inför mån?

– Måndagsmatch, viktig match, svår match och gamla fina Djurgår’n fyller år.
Alla ingredienser för att tagga till lite extra finns där. Vi på läktaren ska göra skillnaden.
Ska bli intressant att fortsatt se nyförvärven. Och även se hur DIF står sig mot bättre motstånd./Pål

FLAGGA FÖR DJURGÅRN!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s