John Jansson kallar på måndag!

På måndag för 127-år sedan bildade John Jansson laget i våra hjärtan på Alberget 4A i hjärtat av Stockholms stad, Djurgårdens Idrottsförening. Vi har förmånen att kunna fira denna dag samtidigt som Blåränderna lirar en mycket viktig match, cupkvartsfinal mot BK Häcken.

Vi ska hedra John Jansson och vår historia!

Före match ses vi på En Arena och där skålar vi för Djurgårn och tar en kanna eller två för 127-åringen.

Födelsedagserbjudande – mat och öl för 127kr

Inga jävla halvmesyrer på läktaren!

Vi har äntligen gått vidare i cupen efter fyra års fiaskon i rad tidigare. Vi är i kvartsfinal, vi spelar på hemmaplan i en vinna eller försvinna match mot ett svartgult gäng från baksidan, som tränas av en äcklig ex-råtta. Räcker inte det för taggning så ger seger och avancemang oss en semi mot Aik eller Örebro. Vi ska vidare!

Cupens status har höjts senaste åren men lockar än så länge mest kärnpubliken, inte massorna. Men det påverkar inte stämningen negativt. Publikprognosen tyder på att vi blir ca 8000 på måndag, och eftersom endast nedre etage är öppet kommer det kännas välfyllt och räcka gott och väl för grym stämning.

Det finns en tjusning ibland när publiksiffran inte motsvarar ens förhoppning, men när de på plats istället känner samhörighet och gemenskap till DIF och varandra på ett djupare plan – ibland slår det då gnistor och magi uppstår, som när vi mötte Utrecht inför 4000, eller Kalmar hemma år 2000 inför dryga 5000, men vi minns stämningen från de matcherna än idag. Varenda jävel sjöng. Låt oss ha den inställningen på måndag.

John Jansson kallar på dig.

KÖP BILJETT HÄR!

En Arena före match.

Sen kör vi..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s