Krönika om hockeyklacken

Krönika om hockeyklacken just nu

Djurgården hockey går som tåget och man blir jävligt stolt av hur se dessa lirare agerar Järnkaminer. De lirar med fart och fläkt och har en sammanhållning som gör en gråtfärdig. Hela truppen visar hjärta och ställer upp för varandra som är få förunnat.

Tyvärr har vi supportrar svikit denna säsong både i antal och stämning hittills. När DIF hockey har steppat upp och är som bäst har vi supportrar tyvärr tappat det mesta och stundtals blivit sämre än fanimej Trojas klack.

Ärligt, med handen på hjärtat, denna säsong är vi inte längre Sveriges bästa hockeysupportrar, vi lever mest på gamla meriter. 
Visst kommer hockeyn i skymundan gentemot fotbollen, och jag förstår dom som inte går på varje match, men att så många så sällan går tycker jag är ett svek mot hockeyn.. Vi  har vi bara oss själva skylla att vi är så jävla kassa nu.

Klacken just nu är usel:

En liten klack på Hovet kan låta nåt jävligt mycket men nu mumlas det och ingen tror riktigt på vad som sjungs, dvs sjunga högt och med stolthet. Det blir så när ingen klackstyrning av ramsor finns. Antingen bara skriker nån rakt ut, helt utan känsla och utan pondus. Nån/några har hittat på den mest pinsamma ramsan ever. Tjockis / fetto till målvakterna i motståndarlaget – sluta bara.  Denna mupp ramsa förväntar jag o många med mej komma från annat håll. INTE från Hovets klack.  Så jävla muppigt och pinsamt. Dessutom så startar man våra nya och bästa ramsor alldeles för ofta och vid fel tillfällen, det går ibland så långt att vi förstör vissa sånger, att vi tröttnar på  dom. Vår sång reportoar är enorm med svenska mått sett men missbrukas på hockey. Ett exempel, köra KÄMPA DJURGÅRDEN som en vanlig ramsa och speciellt när DIF manglar och spelar ut motståndarna är helt fel vid ett sånt scenario, det är en momentum ramsa som eldar på krigarna när vi ligger under eller matchen står och väger. Alla nya i hockeyklacken bör gå in på Youtube och sångarkiv där ramsorna kan höras. Är man osäker på melodi och takt så håller man tyst tills man lärt sej ramsan.

Bättring med början mot Malmö på lör!

Nu har jag gnällt på de som åtminstone står upp och försöker sjunga för DIF hockey men precis alla får ta åt sig angående den usla stämningen och ramsvalen, vår klack och supporterkultur är allas ansvar. Vi måste rannsaka oss. Vi har låtit klacken förfalla. Fler måste bidra, och jag uppmanar till en början till förbättring nu på Lör 30e Dec i Globen mot Malmö. Några bira innan och sen hoppas jag ledande grabbar från JK, Saints n Friends, Ultras, 467,UCS, CK, DIFenders m.fl strålar samman och ser till att stämningen blir våra ÄLSKADE hockey krigare värdiga. Dom har bra chans o vinna guld i år och för att ta oss dit så måste alla höja sej jävligt mycket. Det är även dags för en grym JK-dag, det ska bli galen stämning. Kom ihåg att snart finns inte Hovet längre så detta blir en av dom sista JK dagarna på Hovet.

KÖP plåt nu o visa att Djurgårns IF du e allt jag har.
JG

83792899-5D84-46B6-A1F6-BE51F762E67E

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s