Genomgång av truppen

Inlägg återigen signerat Tony Kungsholmen som vi tycker är intressant och som förtjänar läsas av fler än på 114:

Startspelare vid match idag:
—————-Kerim (2018)–Badji(2020)————————
ElKabir(2019)—–Kim(2018)—–Karlis(2018)–Eriksson(2019)
Gunnarsson(2018)–Olsson(2018)–JUL(2018)–Beijmo(2020)
————————–Isaksson (2018)————————–

Bänken: Walker (2020), Radetinac(2019), Tino (2019), Kone (2019), Vaiho(2019), Augustinsson(2019), Kristoffersen(2020)

Bosse säger att han inte är orolig men när man tittar på startelvan/truppen och det aktuella kontraktsläget känns det så där. Många frågor som ännu ej är besvarade.

GUBBGÄNGET (Kim+Isak+Jonas) – 3
Om vi börjar med gubbgänget (centrallinjen) så är det väl bara Isak som känns givet att han spelar 2018. Kim var tveksam men sade sedan något i stil med att han nog kommer spela. Han förväntar sig nog kvalitetshöjning och en rejäl satsning. Kommer inte den tror jag det finns risk för att han tröttnar även om han spelar. Det är stor skillnad på en taggad Kim(Europaklass) och en otaggad (SuperEttanklass). Jonas Olsson är vär den av gubbarna som är enklast att ersätta rent kvalitetsmässigt men jag tror han är grym att han i laget.

BOSMANVARNINGGRABBARNA (Kerim, JUL, Karlis, och Gunnarsson) – 4
Jag förutsätter att Bosse och Kerim har en game plan om framtiden och hur alla parter vill göra, men jag tror inte vi vet hur det blir förrän de stora fönsterna stänger. Bästa fotbollsspelaren har ett år kvar, sjukt jobbigt på alla sätt. JUL har samma situation, men till skillnad från Kerim så var det inte lika många som såg hans utveckling på förhand. Inför 2017 hade nog Bosse med lätthet kunnat förlänga Jacob, nu är jag tveksam till det. Jag har nog inte sett någon spelare i DIF utvecklas så mycket under ett år som han. Karlström var ruggigt bra under en period när han kom tillbaka från BP och han bör givetvis förlängas men samtidigt tycker jag inte hans lyft är självklart att det fortsätter 2018. Han fick en svacka på slutet, som hela laget iofs men 5-6 matcher är verkligen ingen säsong. Dessutom är Walker förlängd så Karlström känns inte lika viktig att säkra upp. Gunnarsson är en av våra absolut viktigaste spelare och skall givetvis förlängas nu. Han kan täcka upp på samtliga positioner i backlinjen och lär få mycket speltid kommande säsong.

GULDKANTEN (Badji, Eriksson, och Beijmo) – 3
Skönt att högerkanten är ”säker”, ivf utifrån ett kontraktsläge. Bosse måste inte sälja någon av dessa guldklimpar. Behåller han Mange är det väl första gången på 2000-talet som ett allsvenskt lag behåller skytteligavinnaren. Tror dock han blir kvar till sommaren ivf. Beijmo är svårtippad. Han hoppar över en hel division och blir direkt en av Allsvenskans tre bästa högerytterbackar. Det klart det finns lag som står i kö för honom. Det är bara Badji som jag är säker på att vi får behålla hela 2018.

KVAR (El Kabir)
Jag tycker Othman är bättre än de flesta här på forumet men inser samtidigt att han inte varit tillräckligt bra mot bra motstånd. Han behöver utmanas mer på sin position. Jag tror det kommer in någon här, typ Eddahri.

7 av 11 sitter alltså med utgående kontrakt.

BÄNKEN:
* Walker har nytt långt kontrakt och kan lika gärna vara starter som att Karlis är det.
* Tino har våren på sig att slå sig in igen, annars tror jag det blir ny klubb för honom i sommar. Jag trodde verkligen på honom i år
* Augustinsson trodde jag skulle peta Käck, men det gör ju uppenbarligen ingen. Precis som Tino har Jonathan våren på sig och ett gyllene läge att ta en startplats. Bosse kommer oavsett värva en ny VYB.
* Radetinac får väl hoppas på att Eriksson säljs. Liten speltid 2017 gav Haris får minuter att övertyga. Oavsett så är han kvar.
* Kristoffersen är ett mysterium. Han inte sett något som helst som imponerar från honom ännu. Underlig värvning.
* Kone, får ta nya tag. Kan bli flera luckor bakåt

REVANSCHLUST – VEM SKALL DE PETA?
* Sabovic: petad, utlånad, och sedan skadad.
* Mayambela: bra med speltid i Degerfors
* Joseph Ceesay: spelade med Frej under hösten. Skall inte ha imponerat efter vad jag hört.

HEJ DÅ:
* Jawo som spelar ut sitt kontrakt på U21 (vilken fars)
* Garba, utlånad nu, men lär inte komma tillbaka
* Hansson, ny klubb lär hittas under vinterfönstret

Vi säger tack till Tony,Kungsholmen

0C7F8B22-671F-4ADF-87F7-3B898256E3B2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s