VI GJORDE DET!

Det har nu gått ett par dagar sen Blåränderna säkrade tredjeplatsen och den för oss så åtråvärda Europaplatsen med segern i Kalmar. Känslan av både lycka och lättnad, för det var en match som betydde extremt mycket både sportsligt med Europaplatsen i potten, men kanske ännu mer känslomässigt, att kunna vinna när det gäller!

Vi vann och det på ett alldeles underbart sätt!

Vi Djurgårdare har gång på gång, match efter match, år efter år blivit svikna när vi velat vinna som allra mest, men med kniven på strupen leverade laget äntligen och gav oss en alldeles underbar seger och upplevelse!

– Kerim blev hjälte! Känns så rätt på alla sätt.

– Bortaföljet på ca 2500 DIF och stämningen var topnotch.

– Underbara scener och hyllningar efter match.

– SuperBosses lycka att kunna ge oss Europa

– Özcan fick till slut ett erkännande och blev rejält hyllad.

Ja, allt gick äntligen vår väg för en gångs skull och lyckan var påtaglig i hela Djurgårdsfamiljen, spelare, tränare, supportrar. Vi kändes som i symbios och det väckte redan en glöd inför nästa säsong i bilar och bussar hem till Stockholm. DIF är topp 3 i Sverige – det är vår bästa placering på 10 år och får ses som en framgång, och det bästa av allt – vi ska spela i Europa nästa år och det råder redan nästan hysteriskt intresse bland oss inför det äventyret. Tusentals Djurgårdare är jävligt taggade på att resa i Europa nästa sommar och längtar till lottningen.

Det här känslan har alla vi Djurgårdare förtjänat!

Alla känner vi att säsong 2017 trots känslomässigt berg och dala bana med några riktigt tunga bottennapp till slut blev en framgång med ett lyckligt slut. Vi längtar redan till 2018 och allt pekar på att den kommer bli den mest haussade säsongen någonsin – nu jävlar är DIF på rätt väg och vi ska bli ännu bättre på både plan och läktare 2018!

Några iakttagelser från Kalmar:

– Fett snyggt och äkta med alla olika hängflaggor! Jävligt kul att fler och fler grupper och polargäng målar sin flagga. Nästa år ska vi drapera hela SA och Europa!

– Haningegrabbarna leverade på nytt med maskerad.

– Den nästan begravda sången ”Framåt Kämpa Djurgården” väcktes till liv och blev fantastisk! Vid rätt tillfälle är den grym, vid fel tillfällen värdelös. Skall köras mycket sporadiskt och när det är något extra, inte på vanliga lunkenmatcher i varken hockey eller fotboll.

Summering.

Upplevelser som i söndags är det som gör att vi orkar hålla på som vi gör när det känns motigt. Vi har härdat så länge, nu ska vi börja skörda frukterna, bring on 2018!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s