Årets sista derby väntar!

Derbyförbannelsen ligger fortfarande tungt över våra axlar och på söndag är det årets sista chans att bryta den och äntligen, äntligen vinna!

Sportsliga och mentala förutsättningar

Nu möter vi Bajen, som är betydligt sämre än Aik, men som vi sjukt nog konstant gör plattmatcher emot av någon  outgrundlig jävla anledning. Till råga på allt kom en tung skada på lagets och kanske bästa spelare, Kerim, som missar inte bara derbyt utan resten av hela säsongen. Otroligt sorgligt för Kerim, och tungt för hela Djurgårn. Bajen å andra sidan är lika men och värdelösa i år som tidigare år trots supervärvningar och världens bästa tränare, men de lyckas sprattla till i derbyna, tyvärr.

Men allt är inte nattsvart. Tvärtom. Sista derbyt mot Aik var ett klart fall framåt, DIF vek inte ned sig trots underläge och visade på moral och vilja. Årets DIF har efter sommaren varit Sveriges bästa lag och Kapten Källström är i grym form, två fantastiska mål senaste matcherna, han själv kan visa vägen om han har en bra dag. Sen är ju Badji återigen spelklar, alltid inblandad i farliga målchanser och ibland sitter den. Han kan också självmant frälsa oss! Det finns ett gäng vinnartyper i laget på ett sätt vi inte haft förut – vi ligger fortsatt tvåa – vi är bäst i stan – vi är jävligt bra  – dags att visa det i derby nu!

Vi behöver en derbyvinst något så innerligt jävla mycket. Inte bara för tre poäng i Europajakten, utan även för vår inte frids skull så vi inte drivs till komplett vansinne.

Derbytramset får ta slut på söndag. Nu jobbar vi in segern!

Publika förutsättningar

23 000 sålda i nuläget. Bajen har fyllt sitt skit. De fyller din bortasektion bra på bortaderbyn på S.A, dåligt på Friends.  Deras enda nöje som återstår i Allsvenskan är att förlänga   vår derbymisär och de känner sig kaxiga på förhand med tanke på tidigare derbymatcher.

Vi då? Södra nedre är slutsålt sen länge, Södra övre på väg att bli slutsålt. Biljetter som återstår är på sektionerna närmast Byarna. 5200 i klack på Sofia på två etage tillsammans 6-8000 stående sjungande på Slaktis övre och nedre skapar Sveriges tyngsta ljudvolym. Vi behöver inte fler än så. Vi sjunger sönder allt och alla med den uppställningen en bra dag. Djurgårdsfamiljen – låt oss visa det på söndag och tysta de på förhand kaxiga Byarna.

SAMLING i GLOBENOMRÅDET/EN ARENA FRÅN 11.00

In på matchen i tid, in på läktaren 14.15-14.30!

Du är DIF. Din läktarinsats speglar DIF. Tänk på det.

IMG_1463

IMG_1464

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s