Intervju med ”rekordordföranden”

JK har slagit nytt medlemsrekord redan i år och rusar mot drömgränsen 5000 medlemmar.  Vi tog ett surr med ordförande Viktor Adolfsson:

Grattis till nytt medlemsrekord. Klassisk fråga – hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt, det är ett kvitto på att vi gör något som folk uppskattar och för varje ny medlem blir vi en starkare röst i Supportersverige.

Vad tror du föranlett att vi ökat så kraftigt i år? Ni har pumpat ut info om vikten med en stor medlemsbas som ger bra resurser och i slutändan kommer tillbaka till varje medlem – budskapet verkar ha gått fram?

– Vi har hittat ett bra sätt att nå ut med, lyckats skapa mer videoinnehåll och hitta bättre budskap. Sen får man inte underskatta vår Swish-lösning för medlemskapet, som varit en stor anledning till att få in nya som kanske aldrig varit medlemmar förut.

Vi kan nå en bra bit över 5000 medlemmar i år och aktiv deltagande supporterkultur är nu förankrad i alla åldrar och på i stort sett alla läktarsektioner – är det rimligt med 10 000 medlemmar något år?

– Vi lär nå över 4900 redan på lördagen, det går riktigt snabbt nu. 10 000 är en mycket hög siffra givetvis, ska vi nå långt över 5000 kommande år är det viktigaste följande: Förnya DIREKT när du får fakturan mot slutet av året. Då kan vi fokusera på att locka nya medlemmar istället för att tjata på folk att förnya.

Vilka områden tycker du ni klarar bäst – och finns det något särskilt ni vill försöka förbättra?

– Reseklubben har givetvis rullat på bra och medlemstillströmningen har gett mycket billigare busspriser till exempel. Vi skulle vilja hitta sätt att samla Djurgårdare när det inte är match dock, i någon form av medlemsaktiviteter. Vi får nog anledning att återkomma där.

Framtida visioner. Något särskilt du drömmer om att JK ska lyckas genomföra och då menar vi inte något så självklart som att förinta Solna, utan något annat?

– Jag hoppas att vi ska kunna bli Sveriges största och inte bara bästa supporterförening. Sen vore det kul att få chansen att arrangera någon mer spektakulär resa till exempel till en Europamatch eller så. Kryssningsfartyg, DIF-Airbus eller kanske Zeppelinare?

Tack Viktor, och hela JK-styrelse och vi bokar både kryssning och zeppelinare direkt!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s