Gör Stadionmatchen värdig!

Först vill vi lyfta och poängtera att vi trivs utmärkt på Stockholmsarenan, det finns givetvis brister och självklart hade vi önskat oss en helt egen arena och spel på riktigt gräs, men vi kan inte blunda för att vi har haft en fantastisk publik utveckling som få trodde på innan. Det är en stor bedrift hur vi ökat publikt och vår supporterkultur växt och utvecklats och det under en period helt utan framgång. Utan Europaspel, utan derby eller premiärvinster, helt enkelt under en mycket jobbig och motig period. Nu är vi etablerade i Globenområdet året runt genom både fotbollen och hockeyn, vi har egna pubar och samlingsstället och vi har Sveriges fetaste och schysstaste souvenirbutik där – det kommer bli och kännas bättre för varje år på Stockholmsarenan!

Slut upp på Stadionmatchen och gör den värdig!

Nu över till Stadionmatchen. Stadion och dess betydelse för oss är ovärdelig. Stadion var bara vår och har format de flesta av oss idag aktiva Djurgårdare. Vi ska alltid hedra och vårda Stadion och minnena/epoken där. Det är viktigt och betydelsefullt. Därför hoppas vi att så många som möjligt passar på att se DIF spela där de gånger vi får möjligheten. I år har Stadionmatchen flyttas från sommaren till nu, och det finns en del som är besvikna och tycker att Stadionmatchen skall få högre status och är årets höjdpunkt. Samtidigt är det mycket som DIF måste ta hänsyn till, som när det sportsligt passar att spela, vilket motstånd är rimligt att få hit, hur mycket resurser skall läggas på en match som inte ger poäng eller intäkter? Har vi för stora ambitioner och förväntningar publikt på Stadionmatchen? Tex, svenska lag har fasligt svårt att få mer än 5-6000 i publik hemma i Europa League mot internationellt motstånd första omgångarna, så vad kan man då hoppas på och begära av oss själva på en träningsmatch mitt under brinnande Allsvenska?

Det bästa vore att en grupp supportrar som brinner för Stadionmatchen försöker sätta ett koncept som blir tradition och håller långsiktigt. Vi har att hört att det skall vara på gång och applåderar det initiativet.

Vi tycker att motståndet ska vara irrelevant, skit i om det är träningsmatch – det ska handla oss oss och att vårda våra minnen från Stadion. Helt enkelt njuta över Stadion, Östra, Humlan och att vi fortfarande kan se Blåränderna lira där, och göra det bästa av dagen!

Tis 5 september DIF vs Molde på STADION – vi ses då!

IMG_1385

 

En reaktion på ”Gör Stadionmatchen värdig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s