10 000 i Solna nästa år!

Aliou Badjis 1-1 mål mot packet var årets viktigaste, och dess känslomässiga betydelse oerhört viktigt. Nej, vi vann inte och det kändes givetvis inte som en seger med oavgjort, men med vårt derbyfacit så var det extremt viktigt att inte förlora! Varje höst har vi klappat ihop efter derbytorskar, nu går vi istället från derbyt med en bra känsla då laget krigade hem en poäng, vi är fortfarande tvåa och bäst i stan – och det betyder mycket inför hösten.

– Uppslutningen – närmare 8000 Djurgårdare – grymt!

Trots vårt usla derbyfacit invaderade vi Solna med fler bortafans än någonsin! Grym samling i Vasaparken, enormt mäktig entré när vi anlände på Solna Station och ett kilometerlångt gåendes DIF-tåg gick samlat mot Friends.  Supportrarnas halvlek blev jävligt lyckat trots att polisen förhalade pladask tidigare entré än vad det blev, men vi dominerade fullständigt på läktarna och symboliken att vi var där så många, så tidigt, var vacker. Vi fyllde nedre och mellanetagen till bristningsgränsen, dvs 6700 man och det var även bra med DIF på tredje etage och sektioner nära DIF-klacken, snackas om ca 8000 DIF!

– Nästa år siktar vi på 10 000 DIF i Solna!

Sångmässigt var det bra, inte fantastiskt eller så, men med tanke på matchbilden absolut bra och Gnagarna är inte ett dugg imponerade hemma. Visst, Norra sjunger hela tiden men deras sittplats är verkligen inget märkvärdigt och de når i stort sett aldrig några riktiga volymtoppar. Efter målet mördade vi givetvis hela Friends med helt galen volym, och det vore trevligt att få leda ett derby en lång stund någon gång…då jävlar kommer det låta som aldrig förr och tänk om Badji hade satt 2-1 också…lyckohjärtattack?

Vi är stolta över både lagets och DIF-publikens insats i Solna och Bajen ligger jävligt risigt till inför derbyt 24 sep – köp biljett nu!

IMG_1381

IMG_1390Mer derbybilder här!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s