3 dagar kvar – träningsrapport!

3 dagar kvar nu…

Derbypulsen är minst sagt jävligt hög, biljettförsäljningen går strålande och våra sektioner lär ta slut imorgon vid löning. Vi på läktarna är redo – nu blickarna mot det viktigaste, det som sker på plan. Här följer en utmärkt träningsrapport från dagens träning som vi snott av signatur weßtman på Forum 1891, håll till godo:

 

””Deltagande spelare var de som inte spelade igår samt Badji och Kone. Detta inkluderar Jonas Olsson. De övriga var på en joggingtur förutom Beijmo som körde rehab. Frågade om status gällande honom och fick en del svar, men tränarteamet vill egentligen inte att sådant här ska ut så ni får vänta till på Söndag innan ni får svaret.

Målvakterna tränade för sig själv och vår ”nya” målvaktstränare är sjukt bra och inspirerande. En helt annan nivå än på Kjell Frisks övningar känns det som. Isaksson var riktigt vass, Vaiho vad godkänd men stack inte ut på samma sätt.

Sen blev det smålagsspel på liten yta (DIF-TV filmade, men om det var för Özcan eller för oss vet jag inte). Källström var väldigt dominant likaså Badji som stänkte in bollar. Om man inte var effektiv eller tog jobbet så fick man höra det, främst av Källström, JO och Mange (så som det ska vara).

Sen blev det anfallsövning där Källström var navet och skulle spela in bollen antingen på fötter på mötande anfallare, få tillbaks bollen och sen fördela ut på kanter, eller direkt ut på kanterna. Garba verkade inte fatta övningen utan passade aldrig tillbaks till Källström utan vände upp och skjöt (allt som oftast utanför tyvärr..). Chilufya på vänsterkanten verkade stundtals sakna fokus och/eller teknik för att ta emot bollen på ett bra sätt och ibland rann den över. Mange gav en rejäl utskällning när det inte gick som han ville, och JO fick lugna ner honom och säga ”du måste prata med honom, säga det till honom, annars kommer han inte fatta” och fick till svar ungefär ”käften, jag har pratat med honom, så håll käften”. Riktigt jävla grinigt ett tag och inte alls samma myspys som det ibland är. Chilufya fick såklart även beröm av Mange när han gjorde det bra, men kändes som att han redan slagit på alla cylindrar. Källströms krossbollar satt i princip varenda gång rakt på fötterna på spelarna.

En detalj jag gillade var att JO pratade med Badji när de båda var vid sidan om målet och väntade att få vara på plan, och gav honom tips om hur han borde röra sig osv. Badji var bäst även i denna övningen av anfallarna. Engvall var väl inte direkt dålig men hade inte samma flyt som Badji. Dock smidigare i att möta bollen och passa/fördela ut den. Nu ska vi inte skapa ett drev mot Engvall (eller Chilufya för all del) men just idag var Badji mer effektiv.

Avslutningsvis stod anfallarna kvar och nötte avslut. Eller för att vara mer specifik så var det Badji, Garba och Mange. Mange försökte väggpassa med en tränare och sen vika in den i bortre. Det gick väl sådär för det mesta.

I slutet av träningen fick Badji linda låret men jag har pratat med honom själv och han sa att det var hur lugnt som helst.

En lugn träning som ändå stundtals var extremt grinig. Spelarna kräver mycket av varandra och Özcan gick inte emellan när det skreks mellan varandra men var duktig på att ge beröm när de gjorde något bra. Verkade inte vara personligt heller för den sakens skull. ””

 

IMG_1248

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s