Utan hopp och drömmar kan vi lägga ner…

Så var det dags igen…derbyhets, och en jävla massa derbyångest. Vi har lyckats resa oss från apatin vi kände efter Bajenderbyt och har piskat upp och mobiliserat hela Djurgårdsfamiljen till toktaggning och derbykrig igen – kanske denna gång mer än någonsin till och med!

Givetvis kommer nu kommentarer och tankar som till vilken nytta? Vi kommer förlora igen, då var allt förgäves, vi blir helt knäckta och vi står med dumstrutarna på återigen. Varför ens hetsa och haussa? Varför utsätter vi oss för detta gång på gång? Har vi inte lärt oss?

Det handlar om hopp, tro och drömmar. Den dagen vi blir cyniska och inte ens försöker och ens tillåter oss själva att drömma kan vi lägga ner, för då kommer drivet och passionen i Djurgårdsfamiljen sakta men säkert dö, inte bara på derbyn, utan i övrigt också. Vår kamp att brottas med våra derbykänslor och att försöka hitta ny kraft och mening efter varje förlust har gett oss karaktär och styrka. Vi förväntar oss inget. Vi är bortom Derby-jinxar för flera år sen. Vi har aldrig flyt i derbyn, men ändå blixtrar drömmar och hopp upp i våra tankar om att äntligen vinna ett derby och hur magiskt det ska bli, och den tanken ska vi hålla fast vid, för den gör till vad och vilka vi är, och att lågan fortsatt glöder i våra Djurgårdshjärtan.

Stoltheten över att vara Djurgårdare och passionen har aldrig varit större än nu! 

Låt oss visa en okuvlig passion för DIF på söndag!

 

IMG_1348

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s