Det var nära bojkott…

Vi ska vara ärliga. Efter derbytorsken sist mot Bajen var den interna stämningen bland det mest uppgivna och hätska som vi någonsin upplevt som Djurgårdare.

Enorm besvikelse, ilska och uppgivenhet. En känsla av maktlöshet, att vad vi än gör så går allt åt helvete och att inget spelar någon roll. Därför är det heller inte konstigt att starka röster för full derbybojkott höjdes från flera håll.

Dagarna tickade på och flera möten mellan individer från olika grupper hölls för att hitta en riktning för oss Djurgårdssupportrar att hålla oss till för fortsättningen, vi kunde inte bara sopa känslorna under mattan, någon riktning eller hållning behövdes beslutas för att orka hitta kraft och mening att fortsätta. Efter många samtal och möten där vitt skilda åsikter yppades om vad som borde göras, så kläcktes till slut idén om supportrarnas halvlek.

Iden väcktes och kom kanske för vissa oväntat nog från några av våra kanske mest krävande supportrar, de som först förespråkat bojkott. Men när värsta känslorna lagt sig insåg alla inblandade att bojkott är ingen lösning, utan riskerar bara att kväva den glöd och passion som funnits i Djurgårdsfamiljen under senare år trots få glädjeämnen. Resonemanget gick att vi supportrar ska visa vägen. Vi ska visa den inställning vi vill att laget skall ha. Vi ska visa vår samhörighet, styrka och passion. Vi ska visa att när det går som tyngst och känns som jävligast så kan vi ändå knyta näven och visa oss starka tillsammans, vi supportrar! Alla var överens och eniga – det är så vi ska göra, nu jävlar kör vi och gör det här bra! Bojkott hade heller inte varit schysst mot yngre generationen som aldrig upplevt DIF-seger i derby, och ändå krigat på, det vore att svika deras uppoffringar. Dessutom, den dagen det vänder, då ska vi vara där och njuta till fullo och sjunga för DIF som det inte fanns någon morgondag…

Supportrarnas halvlek – det är vi som är Djurgårn!

Supportrarnas halvlek handlar oss, vi på läktarna. Vi som alltid står upp för DIF, som lever och andas DIF. Om spelare och ledare sviker och viker ner sig år för år, vem ska då stå upp för Djurgårn om inte vi på läktarna? Vi ska visa vad det innebär att vara Djurgårdare. Att vad som än händer inte vika ned sig, stå upp stolt och kriga in i det sista! Det är vad supportrarnas halvlek handlar om. Om oss, vår passion och kärlek till Djurgårdens IF!

Nu är det bara dagar kvar till derbyt. Biljettförsäljningen går strålande, det kommer bli en massiv DIF-klack på plats. Betydligt fetare DIF-klack än både Aik och Bajens derbyklackar på Friends, och det trots vår derbystatistik.

Symboliken i varenda Djurgårdares närvaro på plats i Solna på Friends är vacker och betydelsefull för Djurgårdens IF. 

Vi kanske förlorar igen, men det finns något starkt inom oss som aldrig kan brytas, vår passion för Djurgårn, och det vi gör på söndag tillsammans är något som håller betydligt längre än resultatet i en enstaka match.

Vi ses på söndag – för varandra – för vår passion!

IMG_1341

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s