Hedersam förlust

…är ett uttryck som knappast aldrig nämns i Djurgårdsfamiljen. Det handlar om att vinna, och vi har aldrig ”glorifierat” förluster. Men om det nu existerar hedersamma förluster så upplevde vi en sån mot Malmö.

Blåränderna utan två av lagets absolut viktigaste spelare krigade och ägde totalt matchbilden, och gjorde i stort sett allt rätt utom mål mot mästarna och överlägsna serieledarna. Givetvis finns sekvenser och individuella aktioner som inte var bra, men totalt sett gjorde laget en mycket stark insats och Djurgårdspubliken kände det i hjärtat och förmedlade det till laget efter matchen.

IMG_1297

Läktarinsatsen var riktigt bra. Dryga 22 000 på plats varav mycket stor del av publiken är aktiv i sång och bidrar till stämningen. Fanatisk inlevelse i matchsekvenser med mycket hets mot domare och motståndare som ingen annanstans i Sverige. En ljudvolym som vi aldrig hört några andra supportrar i Sverige matcha. Såna här kvällar är Djurgårdspubliken inte att leka med när ett pulserande Sofia och ett i det närmaste aggressivt Slaktis synkar och är på rätt humör tillsammans med övrig publik.

– SFGD lät riktigt jävla tung.

– Snyggt att se alla banderoller på plats igen. Viktigt att folk på övre Slaktis hjälper till att ta ner dom efter match.

– Malmö tyckte att deras följe på över 1000 pers en vardag var grymt. Till saken hör att det bor många hundra Malmösupportrar i Stockholm, och de leder serien överlägset, så nej, inte särskild imponerande siffra alls.

 

Hedersam förlust. Fan vad vidrigt, hoppas vi slipper fler såna. Givetvis jävligt besviken Djurgårdsfamilj efter matchen men dagen efter kunde vi känna att tongångarna fortfarande är hoppfulla med tro. Vi Djurgårdare är Sveriges överlägset mest härdade supportrar och har lärt oss att omgående ta nya tag, och det måste vi göra nu.

Du kan fan inte missa Peking!

I helgen invaderar vi Peking. Redan på lördagen kommer många hundra DIF göra stan. På söndag ny toppmatch mot en konkurrent om Europaplatserna. Går inte missa!

– Redan närmare 1500 biljetter sålda till Djurgårdare, dryga 800 på ståplats och ca 600 på sitt ( Sektion O) och vi tror vi blir det dubbla till slut. Köp förköp. Ses i Peking!

Biljetter Peking – DIF 

IMG_1296

En reaktion på ”Hedersam förlust

  1. Väl skrivet. Djurgårdsfamiljen dominerade på läktarna och spelarna på planen. Att spela sönder svenska mästarna (och troligt blivande) totalt var en fröjd att se och spelarna förtjänade hyllningarna efteråt. Det är tyvärr så att två klyschor gäller, där den första är ”bra lag har tur” (danskarna tror jag har avgjort fyra matcher i år 90+ minuten) och ”gör man inga mål, vinner man inga matcher”. All heder till Harris och Badji, som inte var dåliga på något sätt, dock är målgörande en mix av instinkt, självförtroende och resultat av regelbundet spelande, vilket de inte hade med sig till fullo inför denna match. Förevigt trogen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s