En match vi har längtat efter och drömt om…

Blåränderna radar upp segrar och hux flux är vi ”bäst i stan” och ligger tvåa på Europaplats. Nu kommer en match vi längtat efter så länge…seriefinal mot Malmö!

Vi Djurgårdare har inte haft mycket att glädjas åt på många säsonger. Vi vågar påstå att inga andra lags supportrar varit så svältfödda på glädje som vi Djurgårdare varit under senaste åren. Vi har inte varit i farozonen att åka ur, men säsongerna har varit utan spänning och vi har inte haft direkt något att spela för på hösten.  Till råga på det så har självplågeriet nått episka proportioner då vi totalt falerat i derbyn och åkt ur cupen direkt i gruppspel efter förluster mot superettanlag. Derbyn och cupmatcher som egentligen bör vara en stor krydda om säsongen i övrigt bara är lunk och utan större känslosvall. För oss har dessa matcher varit en ren plåga!

Matcher mot Malmö och även Blåvitt är annars säsongens stora höjdpunkter men vi har tyvärr haft förmågan att år efter år sätta oss i en sits år då vi möter dessa lag där vi haft en känsla av olust. Olustkänslan har funnits där pga vinst inte skulle betyda så mycket för oss, utan skulle istället hjälpa fienden i Solna i deras toppstrid. Det har nästan kännts hopplöst ibland. Vi förlorar alla matcher av dignitet som cup, derbyn och premiärer, men har istället lyckats sprattla till och vunnit matcher ( Malmö, Peking) där önskan om vinst varit tudelad. Vi har i allt detta mörker föredömligt fortsatt älska och sjunga för DIF – hemma som borta, och hela tiden haft hopp om bättre tider och att snart få uppleva stora viktiga publikmatcher som alla fotbollssupportrar drömmer om…nu är den matchen äntligen här!

DIF vs Malmö FF i en SERIEFINAL – vilken jävla match!

Tabellen är jämn och det är många omgångar kvar, men vi har varit så svältfödda på glädjeämnen att nu jävlar ska vi greppa tag om den här matchen och ta möjligheten vi fått, vi ska njuta och göra den här matchen till något alldeles extra! Kanske förtjänar du ett par DIF-BOXFRESH till denna match? Kanske kan du gå en timme tidigare från jobbet för några extra kannor innan match? Kanske gå in på arenan tidigare än vanligt och uppleva stämningen byggas upp till match? Kanske blir det sovmorgon eller VAB på tisdagsmorgon? 

Det finns inga hållhakar. Det är bara att släppa loss!

Vi har många gånger snackat om hur stämningen kan bli på S.A när vi får toppmatcher i medgång. På måndag vet vi! Det är nu upp till dig, mig, och hela Djurgårdsfamiljen att snacka upp matchen, tagga, och sen brisera på måndag och skapa det kanske tyngsta draget vi upplevt på Stockholmsarenan! Det kommer bli över 20 000 på matchen vilket är kul och bra, men stämningen är prio!

Glöm derbyn och premiärer, på måndag sätter Djurgårdsfamiljen agendan för hela Sverige hur en fanatisk och galen läktarinramning ser ut och låter…!

– Vi längtar – Djurgårn by night – de e så jävla nice!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s