Tillbaka på rätt spår!

Det har varit en spänd vecka i Djurgårdsfamiljen sen förlusten i Östersund. Ett reservbetonad Östersund manövrerade ut oss och kritiken mot Özcan har varit ganska frän internt så returmötet hemma var minst sagt viktigt för att få ro i leden på nytt igen – och det fick vi!

En klar 3-0 seger med bud på mer gav bra svar på tal och nu kan Özcan andas ut lite och det förtjänar han efter en bra genomförd match av Blåränderna. Djurgårdsfamiljen är känslostyrd och pragmatisk – vinner vi är allt frid och fröjd, vinner vi inte, ja då är det långt ifrån frid och fröjd. Vi förstår folks känslor då hoppet på en bra säsong i år är större än på länge då vi har bättre trupp än på många år, och då blir besvikelsen än större när vi går på minor och tunga derbytorskar som skämmer ut hela DIF fotboll.

Vi vill inte slå Djurgårdare på fingrarna gällande deras känsla eller tro på Özcan och DIF fotboll som helhet 2017. Vi kräver helt klart bättre resultat och placering än tidigare år med de större resurser vi haft än tidigare år men det återstår nästan halva Allsvenskan och en tränare måste få mer tid än fyra månaders matcher för att på riktigt kunna bedömas. Tabell och resultatmässigt just nu efter 16 omgångar så ser det helt okej ut, och vi är med i racet om Europaplatserna som är vår stora dröm!

Låt oss fortsätta tro och drömma så länge det är möjligt!

Lite blandat Djurgårdssurr:

– Matchtröjans dag = succé. Blårandiga läktare och seger!

– Tips: Hemmastället fortsatt nedsatt till 499kr i DIF-butiken eller så köper du sjukt snygga tredjetröjan. Glöm inte att det är matchtröja som gäller i derbyt 27 augusti!

– Jävligt kul att både Aliou Badji och Jonas Olsson fick göra  mål. De förtjänar båda och det bådar gott inför fortsättningen.

– Östersund och Nouri. Hela Sveriges mediaälsklingar. Som vanligt skiter vi fullständigt i vad folk som inte är DIF och lever vår kultur tycker om vad vi tycker. Vi fick sista ordet, skönt. Nu släpper vi dom och går vidare.

– Grymt kul att intresset för Blåvitt borta och tåget är stort trots måndag. Tåget kommer bli fullt och vi kommer ha ett bortastöd på över fyrsiffrigt. Bra Djurgårdsfamiljen!

– Pekingweekend 12/13 augusti är också glödhet! Mängder av Djurgårdare och folk från alla olika DIF-grupperingar har redan bokat hotell på lördagen – det kommer bli något utöver det vanliga. Dags att köpa matchbiljetter också!

Kommande matcher – AFC Eskilstuna och Malmö FF

Nästa match är borta mot AFC i Eskilstuna. Ett själlöst plastgäng vi önskar all olycka, men det ska bli kul med en ny stad och arena att besöka och det lär bli många tusen Djurgårdare på plats. Går ju nästan åka med SL-kortet dit.

Nästa hemma – DIF vs Malmö FF mån 7 aug 19.00

Vi har vält dom förr, vi ska göra det igen! Borde kunna bli över 20k och årets tyngsta stämning i Allsvenskan!

Sprid surret – köp biljett – Utan offer – ingen seger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s