Våren med DIF

Vårsäsongen avslutades med en total katastrofhalvlek i derbyt mot Bajen som också lämnar extrem besk eftersmak när våren ska summeras. Den miserabla halvleken smolkar ner totalbetyget och dränerar oss känslomässigt, men det är på sin plats att också poängtera att hade vi vunnit där hade vi svävat på moln och snackat om succé. Men det gjorde vi inte, vi förlorade och det handlar i slutändan om att leverera.  Det är ganska svårt att bedöma DIF hittills, stundtals har det sett bra ut och vi har trott och hoppats på en toppstrid, men när det väl har gällt har vi tyvärr i vanlig ordning klappat ihop totalt. 6:e plats just nu är inte bra, men heller inte helt dåligt, och vi har hittills haft tuffast schema och är endast tre poäng från Europaplats. Men i slutändan, två derbytorskar är det vi minns så sinnestämningen i Djurgårdsfamiljen är deppig och negativ just nu, inget att orda om, så är det. Derbyna är orsaken som vanligt, och det börjar tyvärr bli det normala hos oss tragiskt nog. Just nu var det extremt välkommet med ett uppehåll och det ger oss tid att bearbeta våra känslor för fortsättningen av Allsvenskan 2017.

Vi poängterar igen, allas derbykänslor är rätt, ingen ska ta ifrån dig din känsla, men i våra ögon finns bara en väg att gå i fortsättningen trots derbytorskarna, och det är att fortsätta vara på plats och stå upp för DIF. Det betyder inte att du/vi inte ska få visa och uttrycka missnöje eller markeringar, och du har all rätt att vara besviken på spelare, tränare och hela DIF fotboll.  Men vi är Old School och anser att DIF fotboll är så mycket större än dagens, trupp, tränare, ledning och styrelse och har i ryggmärgen att vara på plats och stå upp för DIF.

”” För oss handlar inte supporterskapet till Djurgårn bara om stödet till de 11 man som för tillfället representerar DIF, absolut inte. Supporterskapet handlar lika mycket om att stå upp för vår historia, vår kultur och för varandra på läktaren som alltid är där, år ut och år in, vem eller vilka som än för stunden lirar i Blårandigt.””

Läktarmässigt har vi levererat och vi kan verkligen stå rakryggade, och just det är något vi tar med oss i sommar och höst. Vi härdas och härdas och blir så lyckliga över lite för det inte mycket till stora glädjeupplevelser vi får tillbaka, men en vacker jävla dag får vi lite flyt och belöning och den känslan då kommer göra att varje sekund med DIF är värt…

Vi ses där DIF spelar – utan offer – ingen seger!

image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s