Derbyskam – vad gör vi nu?

Skammen är total i Djurgårdsfamiljen efter ännu en i raden miserabla derbyinsatser. Insatsen mot Aik säger vi inte mycket om, även om de är resultaten som räknas, men vi kan inte acceptera den fullständiga kollapsen i andra halvlek sist mot ett  starkt försvagad lag, som dessutom är sämre än oss med fullt ordinarie lag.  Vissa skulle säkert vilja att vi stoppar huvet i sanden och bara går vidare…aldrig säger vi. Det vore ett hån mot allt det vi står för, och anser att DIF fotboll står för! Förut kunde vi kriga till oss ett oavgjort resultat någon gång, nu har vi sju raka förluster. Smaka på den.

Vårt derbyfacit är skrattretande, skamligt och patetisk. Ett stort hån mot Djurgårdens IF Fotbollsförening och alla som bryr sig om DIF!

Vi Djurgårdare upplever nu den kanske mest skamliga perioden i DIF fotbolls historia. Visst har det funnits perioder då vi varit betydligt sämre sportsligt, men nuvarande derbysvit utan vinst är värre skam än att spela i norrettan ett eller två år.

Derbyskammen skär som en sylvass kniv rakt igenom hjärtat på hela Djurgårdsfamiljens själ, hjärta och identitet. Det går tyvärr djupare än ett dåligt lag, en dålig tränare eller dåligt styre, för det är olika DIF-lag, spelare, tränare och styrelsemedlemmar som förlorat och aldrig gett oss en enda derbyseger.

Vi ska vara ärliga, vi vet varken ut eller in hur fan vi ska förhålla oss och ställa oss till det här. Det är så mycket känslor i omlopp, sån besvikelse, frustration, ilska och uppgivenhet i Djurgårdsfamiljen just nu så snabba känslomässiga beslut kring saker och förhållningssätt bör undvikas för samtidigt är glöden bland DIF-publiken det bästa vi har i DIF fotboll just nu. Ingen jävel kan påstå annat än att vi Djurgårdssupportrar har backat laget i våra hjärtan alldeles fantastiskt, derby efter derby. Läktarkaraktären i Djurgårdsfamiljen har paradoxalt nog varit bättre än någonsin. Vi kan ta exempel när både Bajen och Aik haft sämre derbyperioder, båda kom då till derbyna med rekordsmå klackar.  Bajarna tex ”bojkottade” eller rättare sagt vek ner sig på Råsunda pga deras dåvarande derbyspöke. Då ska man ha i åtanke att deras derbyfacit då inte ens var i närheten av vår patetiska derbyuselhet. Vi kommer aldrig acceptera eller identifiera oss med denna derbyskam. DIF har alltid varit förknippat med framgång och vinnarmentalitet, inte varje år, men historiskt och vi värdesätter resultat före publik eller annat. Det är inte coolt eller på nått sätt kul att vara kassa!

Det finns hjältar och skäl till stolthet i derbyskammen!

Det som smärtar oss mest är alla yngre läktarkrigare på Sofia som match efter match, hemma som borta, år efter år, som ger hela sin själ för DIF och vår supporterkultur, inte har fått uppleva en enda derbyvinst! Ni på Sofia har sen flytten till Stockholmsarenan lyft vår supporterkultur till nivåer vi knappast kunde drömma om förut, och det i motgång!

Vi lider med alla DIF-kids på skolgårdarna runt om i Stockholm som trots förlusterna dagen efter går till skolan med DIF-väskan och tröja på, och inte tar skit från någon. Ni är våra hjältar. Ni ger oss mest tro, hopp och stolthet över DIF och att vara Djurgårdare just nu. Er låga för DIF är det viktigaste vi har. Den lågan måste vi vårda. Vi måste backa läktarhjältarna!

– Det är alla vi äldres ansvar och skyldighet!

Supportermöte/läktaråd

Det som kommer ske i Djurgårdsfamiljen härnäst är att det kommer bli ett supportermöte med representanter från alla olika supportergrupper och läktare om hur vi går vidare. Allas åsikter kommer höras och respekteras, så får vi se vad det hela mynnar ut till och vi återkommer givetvis i frågan.

Har du något på hjärtat angående derbyskammen som du tycker är viktigt, mejla oss på info@difenders.se

 

image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s