Vår bortaresekultur!

Vi leverade som vanligt ett förstklassigt bortapremiärsfölje både kvantitet och kvalitetsmässigt mot Häcken på Hisingen.

Hela kortsidan sprängfylld och nästan en halv långsida DIF, och glädjande är att se den stora bredden på kategorin Djurgårdare som åker. Det är verkligen inte bara Ultras/Sofia och Slaktiskärnan utan även hela familjer med kids och många 50-60 bastare, och alla är verkligen delaktiga och sjunger för DIF. Vi har kommit till en nivå ( egentligen haft det länge) på bortamatcher där pyro är en fullständig självklarhet för absoluta majoriteten och de som inte älskar det accepterar det ändå, och det oavsett ålder och kategori Djurgårdare. För det sköts verkligen snyggt. Pyro kryddar och förhöjer stämningen och debatten i media är inte lika galet uppskruvad längre, poletten börjar trilla ner att matcher kan spelas trots pyro och folk dör och skadas inte.

Närmare 3000 åkte på denna bortamatch. Majoriteten män som krökar och festar hårt och många var på plats i Göteborg redan på lördagen. Vad vi har hört har det festats stenhårt och vi tar plats, vi syns, och vi hörs, och uppfattas säkert burdusa ibland men det mest kriminella som hänt under denna bortamatch var användandet av pyro. Vi som åker ofta vet ju att det är så det oftast går till på bortamatcher. Vi vill festa och se vårt lag, men så länge ingen vill oss illa och polisen är hyfsat smidiga så händer inget stök. Stök bara för stökandets skull händer extremt sällan nuförtiden. Vi har högt i tak och moraliserar sällan eller aldrig, men vi tycker det är en bra utveckling. Lek med tanken, om man skulle skicka 3000 lediga poliser, brandmän, snickare, eller vilken kategori män som helst på en festweekend i en annan stad skulle incidenter och stök inträffa. Garanterat. Kanske mer än när vi var på plats i Häcken. Tänk på det innan du eventuellt rasar nästa gång det faktiskt blir stök i samband med en bortamatch med DIF, för det kommer garanterat hända, men det är inte normaltillståndet, det är undantaget.

Sammanhållningen i Djurgårdsfamiljen 

Något som kännetecknat oss Djurgårdare under alla år vi varit aktiva i supporterkulturen, sen sent 80-tal, det är vår sammanhållning. Det är ingen fin klyscha, det är fakta. Sammanhållningen blev ett måste då vi för ett par decennier sen var betydligt färre än Gnaget och Bajen. Vi var tvungna att ha bra sammanhållning helt enkelt, men styrkeförhållandena och tiderna har ändrats för länge sedan, men sammanhållningen har fortsatt varit god. Vi har olika supportergrupperingar med olika inställning till vad som är ok och inte i supporterskapet. Vi har olika politiska värderingar. Vi ska inte påstå att allt är frid och fröjd jämnt internt hos oss. Givetvis finns meningsskiljaktigheter och ibland blossar en konflikt upp, men jävligt sällan och de löses ofta snabbt och läggs bakom oss. Det beror på att det finns stor vilja och beslutsamhet bland ledande karaktärer i vår supporterkultur att Djurgårdsfamiljen ska hålla ihop, vi ska tex ska kunna åka tåg 500 man och oavsett vilken Djurgårdare du är ska du känna dig välkommen. Det finns vänskapsband och dialog mellan tex vissa 467-grabbar och gamla F:are. Det finns dialog och vänskapsband mellan Ultras och Old School Järngänget/Blue Saints. Det finns dialog och vänskapsband mellan Djurgårdare med helt olika politiska värderingar. När DIF spelar är det DIF som är det väsentliga och då är det DIF mot rubbet som gäller. Djurgårdare är familj, man håller ihop familjen mot utomstående.

Detta kan tyckas som självklarheter, men vår sammanhållning kan inte appliceras på andra lags supportrar. Den är betydligt starkare hos oss än hos andra. Det är ingen tillfällighet att just vi fyller flera tåg på 10 minuter år ut och år in och andra misslyckas gång på gång. Vår sammanhållning har varit och är speciell, och det är mycket viktigt att vårda och det är viktigt att nya generationer och nya starka karaktärer som kliver fram inom vår supporterkultur fortsätter i den andan. Vi är en brokig samling individer i Djurgårdsfamiljen som åker på bortamatcher med mycket som skiljer oss åt många gånger….men det är bara en styrka då vi alla förenas under kärleken till samma sak.

Vårt Djurgårdens IF. Djurgårdsfamiljen.

Nästa anhalt…Malmö mån 24 och kort därpå Halmstad Tors 27. I Malmö är din närvaro extra viktig. Kom loss en vardag och bryt ekorrhjulet hemma. En bortamatch med Djurgårdsfamiljen är en av livets absoluta höjdpunkter. Att oavsett resultat känna stolthet över att man var där och över det stöd vi gav. För utomstående obegripligt, för oss som en drog. Den där känslan av stolthet och samhörighet. Du vet, för du är en av oss i Djurgårdsfamiljen.

DIFenders Stockholm

Djurgårdsfamiljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s