Skärpning Djurgårdare!

DIF-hajpen är total på forum och i sociala medier inför säsong 2017 och med alla smaskiga spelarrykten till Blåränderna. Vi går så långt att vi aldrig upplevt något liknande, och det innan en enda spelare har presenterats som klar. I samband med silly surret släpptes igår biljetterna till DIF vs Vålerengen sön 12 feb, årets första hemmamatch när vi kan se Blåränderna. Matchen är redan uppsnackad, samma koncept som succén ifjol då över 6100 kom mot Ålesund, en siffra vi bör krossa med rådande intresse.

Vi har fått lite siffror på antal köpta…ett par hundra…vi trodde och hoppades åtminstone på ca 1000 sålda med tanke på snacket. Ja, vi vet mycket väl att det egentligen inte finns någon anledning till förköp överhuvudtaget, allra helst med fyra veckor kvar, och att det ändå lär bli en jävligt grym siffra tills slut. Men trots det är det störande att över 5000 säsongare som redan förnyat fick mail om biljettköp igår, förutom alla andra Djurgårdare som kan köpa, och endast ett par hundra av alla köper biljett. 9 av 10 säsongare kommer ju garanterat gå på matchen, och dessutom ta med polare och familj. Ändå har färre än 1 av 10 säsongare behagat att ta sig det ”stora besväret” att ägna två minuter att köpa biljett, det är lite trist faktiskt.

Varför inte bara gör det? Varför vänta? Vi snackar 100kr. Lek med tanken att 3000 pers faktiskt hade köpt igår, första jävla dagen, vilken buzz en sån grej kan skapa. Det hade kunnat komma ut i media, och surret och hajpen om DIF ökar och folk drar folk.

Grymma på förköp till bortamatcher – usla hemma.

Men det här är mycket större än just Vålerengenmatchen. Vi Djurgårdare är grymma på förköp till bortamatcher men usla på förköp på hemmamatcher. Det är så, och det är inte bra. Till exempel till premiärer och hemmaderbyna, inte klokt vad många som väntar och väntar in i det sista. Då pratar vi om Djurgårdare som vet att de ska gå! Folk drar folk men vi måste lära oss utnyttja det mycket bättre. Vi har gång på gång kunnat konstatera att de ggr vi fått till riktigt bra publiksiffror och bortaföljen är att vi från dag ett fått igång biljettköpandet och tidigt nått en bra förköpssiffra. Det väcker även folk utanför innersta kärnan.

Mot Vålerengen nu är det inte ens derby eller premiär Djurgårdare som inte får tummen ur arslet, utan vi säsongare…

Det har bara gått en dag, men ni fattar poängen. Vi kan inte heller klaga på kansliets marknadsföring när vi själva inte ens orkar köpa biljett, och till denna match har de skött släppet och marknadsföringen alldeles galant hittills.

Vi måste få en bättre ”förköpskultur” till hemmamatcher!

Det är bra för Djurgårn, du gör laget i ditt hjärta en tjänst.

HÄR BILJETTKÖPSINFO:

 

Förnyat säsongskortet? Kolla din mail från DIF. Där kan du köpa biljetten till reducerat pris. Annars köper du biljetten här:

Biljett till DIF vs Vålerengen

image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s