Nu har du något att längta till…!

Hux flux från ingenstans släpptes Allsvenska spelschemat ikväll. Ingen hint eller förvarning, absolut ingenting utan helt plötsligt på fredagseftermiddagen. Vi tycker SVFF borde kunna göra det här bättre för att öka det redan stora intresset för Allsvenskan. Varför inte tv-sända när man presenterar schemat? Tränare och kommentatorer kan vara på plats och få kommentera. Varför inte förvarna släppet, eller ha en fast dag? Vi är många som skulle suttit klistrade och kollat…nog om det.

HEMMAPREMIÄR: DJURGÅRDENS IF vs SIRIUS !

Matchdag inte spikad ännu, men helgen runt 2 april.

Hemmapremiär mot nykomlingarna Sirius. Inget lag som väcker känslor på något sätt och sportsligt alltid lite jobbigt att möta nykomlingar tidigt då de brukar vara heta och hungriga.

Positivt som vi ser det är att det bör vara bra chans till en bra start för Özcan, även om det givetvis inte är någon säker seger på förhand, men visst fan kunde motståndet varit värre.

Eftersom Sirius är nykomlingar, inte spelat i Allsvenskan på evigheter och kommer från Sveriges fjärde största stad, bör det bli stor mediabevakning på matchen. Özcans Allsvenska debut med DIF lär också vara en stor sak i media. Matchen bör vara glödhet i Uppsala och även om Sirius inte har någon större supporterskara eller bortaresekultur, kan det bli ett riktigt stort bortafölje på plats. Inte direkt stor klack, men många med Siriussympatier vilken lär boosta publiksiffran.

På 2016 års hemmapremiär mot Falkenberg blev det inte mer än dryga 15k, en blygsam premiärsiffra. Men, det var i omg 2, inte första omgången och det gör skillnad på intresse, samt att Falkenberg hade ungefär 7 pers i bortastöd och är det absolut tråkigaste och minst publikdragande laget.

– Mot Sirius ska det absolut bli över 20k – annars dåligt!

image

 

BORTAPREMIÄR: HÄCKEN vs DJURGÅRDENS IF

Matchdag inte spikad, men runt 9 april.

Häcken i bortapremiär igen – det hade vi även 2015 men då på Nya Ullevi. Den här gången blir vi många fler på nya Bravida Arena som har bra bortaståplats, och vi siktar på fylla den och även bli många på långsidan. På nya arenan ges utmärkta förutsättningar för skapa bra drag, och vi har av tradition alltid bra stämning borta mot Häcken. Fokus på party och ett jävla drag helt enkelt.

Vi räknar med att JK styr tåg, och det lär fyllas blixtsnabbt. Förutom tågresenärer lär det bli JK- bussar, bilister, stor uppslutning från landsort – alla ska dit – man missar inte en BORTAPREMIÄR!

 

– Dag och datum till dessa matcher, samt övriga schemat skall spikas inom kort och då går vi igenom hela schemat med kommentarer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s