Derbyhelvete…

Ilska, besvikelse, tomhet och känsla av uppgivenhet och förnedring är sammantagna känsloläget i Djurgårdsfamiljen just nu. Sista derbyt för säsongen skulle bli en chans till upprättelse – det blev istället årets tyngsta och värsta förlust.

Vi var i himlen för en kort stund, ledning 2-0 och total läktardominans, men lyckan var kort. Vi föll pladask ner till helvetet och orkade helt enkelt inte hantera misär ännu en gång.

Det som kunde blivit en fantastisk derbyavslutning, seger och klassisk total läktarkross som vi hade på gång vid ledning slutade istället precis tvärtom. Vi föll ihop, de vände på steken, det blev en förnedrande förlust på plan, och på läktaren. Finns tyvärr inget annat sätt att beskriva skiten.

Vi klandrar absolut ingen Djurgårdare för hur de hanterade sina känslor efter 4-2. Vi stog upp bra på läktaren efter deras 3-2, men vid 4-2 brast allt. Hopp, tro, vilja, allt! Vissa började gå loss, många lämnade arenan, de flesta stog bara apatiskt kvar. Oavsett hur du gjorde, vi klandrar dig inte. Det vi fått uppleva under derbyn är känslomässig tortyr, och inga utomstående har en susning om hur jävligt vi mår känslomässigt pga derbyresultaten. Vi har ett djupt stort sår som varar och blöder värre och värre i våra Djurgårdshjärtan.

Bajen kom undan denna kväll, också. Vi hade dom i brygga på plan och läktare och hämnden och förnedringen var nära, men återigen bröt laget ihop och gav oss skammen på nytt. Vidriga Feg-Bajen kunde jubla åt segern och att de sjöng ut en klack som till stora delar redan hade gått hem och gett upp. Det, och att sjunga ”Always look at The bright side of life” var tydligen extremt fyndigt och bra gjort enligt dom själv. Samma sång som vi sjöng hånande mot dom i 9-1 segern 1990 och vid 3-0 på SöS 2006, då matchen bröts pga förnedringen att bli krossade på sista derbyt någonsin på Söderstadion. Bajen bombhotade även en av våra supporterpubar som har blandat klientel supportrar, även barn och familjer. Bombhot är tydligen en ny ingrediens i supporterkulturen att ta hänsyn till då det är andra gången nu som Bajen tycker det är befogat att göra. De tycker tydligen inte att det är extremt fegt, eller ryggradslöst, utan de tycker det är helt rimligt att lägga bombattrapper på ett ställe där de vet att även barn är på. Alla insatta vet att det är Bajen som ligger bakom bombhotet, men i vanlig ordning gällande Bajen så är det strutsmetoden som gäller, stoppa huvet i marken. Det är så dom är, gällande precis allt. Inget nytt, bara ett konstaterande.

Hur fan överlever vi och går vi vidare?

Tankarna går och ibland får man känslan att man vill sparka styrelsen, ge bort alla spelare gratis och starta ett internuppror i DIF, å andra sidan har vi erfarenhet nog att inte agera i vrede.

Alla inom DIF vill givetvis vinna derbyna, även styrelse och spelare, och trots den urusla derbystatistiken finns annat som är positivt inom DIF fotboll att ta hänsyn till. Vi har i höst blivit ett mycket bättre lag och ekonomin är bättre än någonsin. Det finns förutsättningar för en bättre framtid, det gäller att härda ut tills dess. Vi är också jävligt stolta över vår publik och engagemanget trots att vi får noll och ingenting tillbaka. Den yngre generation på Sofia har en fantastisk supporterkaraktär – det ger oss hopp.

Ses på Stockholmsarenan mot Jönköping, och påminner om Sundsvall borta i sista omg, sön 6 nov. Årets sista 2016 – då blir det fet uppslutning, party och avstamp för 2017!

4 matcher kvar på 2016 nu. Nu avslutar vi snyggt. Ta på dig halsduken, visa och ge Blåränderna ditt stöd. Bättre tider kommer en vacker dag…

tatto

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s