Derbyfeber i Djurgårdsfamiljen!

Rubriken känns inte direkt trovärdig om vi ser tillbaka på vår derbystatistik.

Men sedan Mark Dempsey tog över tränarposten så det ett helt nytt DIF.

Vi har ny tränare inte minst, vi har många och tunga nyförvärv, vi har tidigare utskällda spelare ( Ranegie/Olunga) som man ville skeppa gratis till Vassmolösa som plötsligt är Sveriges hetaste anfallspar under Dempsey , och vi har på 6 allsvenska matcher 4-1-1 – 5-1-1 inkluderat cupvinsten. DIF fotboll vänder matcher, vinner matchen, DIF fotboll är ett vinnande lag igen! Vi kanske inte spelar bländande, men insatsen mot Malmö var magnifik. Vi körde över dom rättvist och det gjorde oss stolta. DIF fotboll har nu attityd, glöd och hunger – exakt det vi saknat förut. Förutom segern fanns andra glädjeämnen som vi vet betyder mycket och inspirerar oss, och Djurgårdsfamiljen. . Det var visserligen ingen jättepublik, 15,300 är bra, mer än vad Gnaget har i guldstrid tex, men vi är jävligt stolta över publiken. Stundtals magiska publikstunder både på Sofia & Slaktis med enorma ljudtoppar och stor andel i publiken som sjunger. Pyro och liten korre på Slaktis, dvs sittplats, är vi ensamma om i landet att göra. Det var också härlig fientlig hets mot Malmöspelarna och domarna och innan match hade flera olika  supportergrupper rekordsamlingar – allt detta sammantaget ger oss och tro:

Derbydags imorgon mot eviga fienden. Gör din förbannade plikt!

Inte direkt optimalt med två stormatcher så tätt inpå varandra hemma, men det är bara gilla läget och söndagen var som bekant magisk. Vi är inga Erik Niva eller Simon Bank precis, och vi vet att ni är som oss. Derbyt imorgon mot packet skulle man kunna skriva fantastiska reportage och texter om.  Historiken, hur mycket derbyna betyder, rivaliteten sen 1891, men vi håller det enkelt och kort på ett språk ni förstår.

ÄLSKA DIF – HATA AIK. 

Vi går in i derbyt med tro att vi kan vinna på planen och totalt sjunga ut Norra.

Vi ska inte behöva skriva långa utläggningar om derbytaggning och sjunga allt du har. Vi möter det vidrigaste påfund som existerar. Vi hatar dom – det finns i våra gener.

22.000 sålda igår kväll – köp biljett om du inte gjort det.

En Arena innan som vanligt. Vi säljer från 16.

Imorgon blir Djurgården inte åh leka med!

UTAN OFFER INGEN SEGER – HATA AIK sen 1891 – GE OSS DERBYT NU

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s