Supporterintervju inför superveckan!

SUPERVECKAN:

DIF vs Malmö sön 18 sep 17.30

DIF vs Solnapacket ons 21 sep 19.00

Norrköping – DIF mån 26 sep 19.00

Intervju om läget inför superveckan med Tommie Arvidsson

image.jpeg

Tja Tommie? Läget? Hur ser din DIF-damp ut?

Tackar och bockar, jo tack bra men nu suktar man rejält efter DIF. Blir inget Falkenberg för mig i helgen då jag drar till Manchester och ser United-City, det blir kul men är desto mer redo för superveckan! Det är dom matcherna man lever för, prestigefyllda och livsviktiga matcher, på hösten dessutom vilket ger matcherna extra krydda. Mörkare, gråare, pyro, lite ruffigare, och framförallt mer avgörande matcher.

Synen på tabelläget?

-Man är självklart besviken, men meningslöst att blicka bakåt, det är här och nu som gäller. Sen Mark Dempsey kom in har det ju gått betydligt bättre poängmässigt och i den position vi är i är det poängen som räknas, hur spelet ser ut är sekundärt. Mark verkar ha fått in bättre krigarmentalitet i truppen, det kan räcka långt. Värvningen av Isaksson känns fantastisk, han kommer tillföra mer än bara sportsligt, och även positivt att både Ranegie och Olunga vaknat till ordentligt på slutet. Men det blir en kamp, för varje poäng, varje match!

Först ut, Malmömatchen? 

– Ja du, Malmö. De vill ju och bör vara Sveriges Real Madrid med deras förutsättningar, men tycker att de misslyckas lite med det. De borde dominera i Sverige mer, men hundra gånger hellre att de vinner än Aik. Vi brukar kunna göra bra matcher mot Malmö, och vi kan vinna absolut, speciellt hemma inför galen DIF-publik. Våra möten har seglat upp till en Sveriges mest publikdragande matcher, över 20 000 två senaste hemma och det lär det bli nu igen. Hoppas även Malmö kommer med anständigt följe, det borde dom en söndag i guldstrid, vi får se. Det kommer bli en heldag, med tidig pubsamling och jag vet att många gamla rävar/gubbar är taggade och med ett smockfullt Sofia tror jag att det kan bli något i hästväg stämningsmässigt! Slaktis har varit rätt loja sista matcherna, tror att det kommer bli allt annat än loj stämning nu när det verkligen gäller och prestigefyllt motstånd!

Derbyt mot Solnapacket då?

– Vad fan ska man säga med vårt facit? Det har gått så långt att man nästan är avslappnad innan för hoppet är ute. Trots det känner jag nu en gnutta hopp, med ny tränare och en delvis ny trupp. Det är annorlunda förutsättningar som bör vara bra för oss. På läktaren är jag övertygad om att vi kommer vara grymma så länge vi är med i matchen. Jag verkligen, verkligen hatar AIK, på precis alla sätt, en seger vore himmelriket/Nirvana/paradiset och allt det där. Deras självbild som största klubben och allt det det där hybrissurret, herrejävlar, deras självbild är ju sjukligt verklighetsfrämmande. Drömmer mig ibland bort i tankarna hur stämningen skulle vara om vi leder på slutet i ett derby, och vinner…sjöslag på läktarna!

Peking away?

– Måndag direkt efter lön. Resa till Peking är fan obligatoriskt. Speciellt i vårt läge nu. Man kan åka efter 17 och hinna så det finns inga ursäkter att missa! Vi bör bli ett par tusen oavsett men  med bra resultat matcherna innan kan det bli monsterfölje! JK arrangerar bussar för ynka 100kr – fantastiskt så de som inte fixar bilplats eller har ont om cash kan också åka. Peking har fått bra klack hemma, deras utveckling är kul, men ännu roligare vore att åka ner, sjunga ut dom och ta med oss poäng hem.

Du brukar ha uppmaningar – vad vill du säga denna gång?

– Låt oss ge DIF ett fantastisk publikstöd i höst och reda ut sitsen till 2017 då har vi bättre förutsättningar än någonsin.

Superveckan börjar egentligen nu, idag. Det är nu vi måste sprida surret och börja kränga biljetter. Få snöbollen i rullning så den växer och växer. Båda hemmamatcherna ska det bli över 50k på sammanlagt, med sprängfylld Sofia på två etage, hetsigt och taggat Slaktis,  och vi bör bli tusentals i Peking. Hetsa folk och polare till biljettköp omgående. Sprid bilder och snacket på sociala medier. Gör det du kan bidra med!

Här köper du biljett till Malmö och derbyt!

Vill du bli intervjuad inför superveckan?

Mejla då dina svar på ovan frågor till info@difenders.se

 

Djurgårdsfamiljen – gör er redo för superveckan!

image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s