Vi hatar er – ni är inte välkomna!

Debatten går ibland om fotbollssupportrars språkbruk och testosteronpumpade uppträdande och hur hemskt och läskigt det är att gå på fotboll, men oftast kommer detta från de som inte går på fotboll alls, eller någon enstaka match då och då.

Vi ska vara helt ärliga var vi står och tycker om saken:

– Vi som följt vårt lag hemma och borta landet runt i över tre decennier, från Trelleborg i Söder – Umeå i norr. Överallt har vi varit. Oavsett om det varit i Allsvenskan, superettan, gamla norrettan, cupen eller i Europa. Vi väljer inte matcher – vi åker dit DIF spelar, oavsett motstånd eller matchkaraktär. När det ösregnat en torsdag på Strandvallen i Mjällby – vi var där. Vi var i Belgrad mot Partizan när 3000 (Partizanhuliganer) hälsade oss välkomna med ”vi ska skära halsen av er tecken”. I Luxemburg sköt lokalbefolkningen skarpt efter oss. I Slovakien mot Ruzomberok bjöd vi lokalbefolkningen på party – en del Slovaker joinade och tyckte det var det roligaste som hänt dom. I Enköping möttes vi av bulltanter som bjöd på fika och var frikostiga med kramar. Olika matcher har olika karaktär – det är en del av tjusningen med fotboll och supporterlivet.

Vi är de vi är och har formats genom vårt supporterliv till Djurgårn, vårt älskade lag.

Vi skiter fullständigt i hur media, supportrar till andra lag, krönikörer, förståsigpåare och andra ser på oss, och vår kultur. Det rinner av oss. Vi lever vår kultur och vi dikterar våra egna villkor. Vi kommer aldrig anpassa efter för utomståendes åsikter hur vi ska ”känna”,”uppträda””tycka”m.m. Aldrig.

Däremot är vi givetvis lyhörda till åsikter och strömningar inom Djurgårdsfamiljens kärna, säsongare, de som åker på bortamatcher, de som engagerar sig och lever Djurgårdens IF.

Med ovan svammel avklarat, uppmanar vi till följande i kommande hemmamatcher mot Malmö och AIK.

OGÄSTVÄNLIG & FIENTLIG SLAKTHUSLÄKTAREN!

Vi hatar Malmö, vi hatar AIK. De är inte välkomna.

Det ska märkas på läktaren i dessa matcher. Det ska bli ett helvete för Malmö och Gnagets spelare – för vi är Djurgårn!

Djurgårdsfamiljen

DIFENDERS STOCKHOLM BILD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s