DIF – ge oss lite glädje – kämpa på…

Vi är i bottenstriden. En ynka poäng från kval.  Det är tyvärr den bistra sanningen om vår situation och nu är varje match jävligt viktig. Vi har senaste åren gnällt på att vi så sällan spelar matcher som verkligen gäller något,  då vi ofta ligger i mitten i tabellen, långt ifrån både botten & toppen, grattis alla Djurgårdare – bottenmötet mot Jönköping gäller verkligen något! Nu måste vi vinna och nu längtar vi istället tillbaka till mindre ångestfyllda matcher och ett tryggt tabelläge.

Tabellen ljuger aldrig!

Vi har inte varit bättre än tabelläget visar och tabelläget är ett misslyckande trots omständigheter som tunga skador & svårt spelschema. 12:e plats, en pinne från kval, pinsamt svenska cupen fiasko och tre ännu pinsammare derbyinsatser, det finns tyvärr inget annat sätt att se på saken. Uselt! Helt enkelt, vi supportrar är mycket missnöjda med säsongen hittills!

Tålamod!

Det är inte fanatiska supportrars starkaste egenskap. Vi vet. Vi reagerar och tänker ofta känslomässigt direkt från magen, utan eftertanke. Men är det något som kan karaktärisera oss Djurgårdare under senare är det vårt tålamod. Vi har fan haft tålamod, och enträget gett DIF vårt villkorslösa support överallt, ingen kan säga annat. Varför har vi haft det? Tålamodet?

Vi har en tro på DIF fotboll & styrelsen!

Jo, dels för att vi varit med om mycket värre perioder i DIF fotboll, sportsligt, ekonomiskt & publikt. Men tålamodet grundar sig även i att många av oss känner att DIF fotboll är på rätt väg, långsamt men stadigt. Om vi för en sekund bortser från prekära tabelläget just nu, så mår DIF fotboll bättre än på många, många år och det på många olika plan. Många verkar inte ha fattat hur illa vår ekonomiska situation såg ut för bara två år sedan, vi var nästan konkursmässiga, ägde inte våra egna spelare & var skyldiga riskkapitalisterna stora summor. I nuläget äger vi våra spelare och har inga skulder, utan nu har vi istället ett ansenligt eget kapital vilket är en förutsättning för att vara ett stabilt topplag. Dessutom har vi fått riktigt bra betalt vid försäljningar, vilket vi inte fick förr, och spelarna som lämnar gör det nöjda och med DIF-hjärta. Många av dom lär spela i DIF på nytt igen efter proffssejouren. Publikt har vi trots känsligt arenabyte och sportslig öken ökat och DIF-publiken är större och bättre än någonsin. DIF driver uppskattade projekt som DIF-andan och DIF i förorten där DIF.

Vi har helt enkelt en VD, och styrelse, som levererat på viktiga poster för ett starkt DIF i framtiden med bättre resurser. Nu återstår bara den lilla detaljen sportsliga resultat.

Vi kommer alltid älska DIF fotboll, vara vid dess sida och vi har fortsatt tro. Vi ska försöka hålla tålamodet uppe så länge som möjligt, men tålamod varar inte förevigt.

Kom igen nu DIF – ge oss lite glädje – kämpa på!

DIFENDERS STOCKHOLM BILD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s