Midsommarläsning om Djurgårn!

För dig som alltid suktar efter Blåränderna & Djurgårdsfamiljen, smyg iväg från midsommarfirandet, ta en paus för dig själv & stilla DIF-begäret. Sen kan du återgå till   middagen eller dansen runt midsommarstången, höja glaset & utbrista ett rungande ”-skål för Djurgårn”

Tung vårsäsong – känslomässig berg & dalbana!

Det har varit en tung vårsäsong med känslomässig berg & dalbana. Först cupfiasko, derbyfiasko, sen fantastiska premiärsegrar hemma & borta och kanonstart på Allsvenskan, sen nytt cupfiasko och nästan fritt fall & till sist fruktansvärt tungt med Haris nya skada. Pelle Olsson har varit ifrågasatt, och många förvånades över att DIF förlängde kontraktet på två år. Nu är det som det är med den saken och åsikterna om det är många, det tyder på engagemang och det ska vi försöka kanalisera på rätt sätt. DIF har visat lite ”muskler” genom värvningen av Magnus Eriksson, en på förhand mycket bra prestigevärvning, sen gäller det givetvis att leverera på plan. Men värvningen visar att ekonomiska läget i DIF helt klart ser bättre ut än på många år, och ska vi vara ärliga så kan ingen tränare i världen trolla med en trupp där man säljer alla av klass, och de av klass som är kvar är skadade. Vi behöver stärka och förbättra truppen för att lyfta, så enkelt är det.

Fantastiskt engagemang i Djurgårdsfamiljen trots allt!


Det har sagts & skrivits förr & man ska inte klappa sig själv på ryggen för ofta men vår största upplevelse senaste åren är en premiärseger i Örebro, det säger rätt mycket om hur lite vi fått att glädjas åt under senare år. Trots det är Djurgårdspubliken bättre än någonsin!  Vi ökar i publik sakta men säkert, men framförallt har vi en gedigen kärnpublik som är fantastisk dedikerade till DIF.  Vi har verkligen gett våra älskade Blåränder ett grymt stöd i derbyna, på bortamatcher och på vanliga hemmamatcher i serielunken, det tål att upprepas för det gör oss i DIFenders jävligt stolta, och det gör att man orkar ladda om efter besvikelser och ändå fortsätter drömma om bättre tider. Det finns ljusglimtar, vi har en mycket kompetent VD i Henrik Berggren som vänt ekonomin, och vi har tilltro till styrelsen. DIF fotboll blir sakta starkare & starkare, med bättre resurser.

Vi hoppas ni känner detsamma och fortsätter älska Djurgårdens IF lika passionerat. Vi måste fortsätta göra vårt yttersta för att lyfta DIF. En vacker dag kommer vår belöning, och då kan du stolt säga till dig själv att du var med och gjorde allt du kunde när det gick jävligt tungt.  Helt enkelt: ”Utan offer – ingen seger”!

Vi ses när DIF spelar. Glad midsommar. Hata Aik – åk till Östersund!

image-27

Här lite extra läsning från eminenta redaktionen Forum 1891 på Svenska fans:

Vårsäsongen del 1

Vårsäsong del 2

Grym krönika efter Kalmar-förlusten – läs!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s