Krönika: Mitt DIF-hjärta blöder

Mitt DIF hjärta blöder.

Aldrig tidigare har vi kämpat som supportrar (grupper) tillsammans som för att denna säsong skulle bli det vi väntat, och önskat oss i över 10 år. Fler och fler hardcore DIFare ansluter sig trots år av uteblivna framgångar och derbyvinster, som betyder så jävla mycket för oss.

Vi svävade därför på små moln efter dom 3 första matcherna, 9 poäng – 9-1 i målskillnad.
Äntligen fick vi lite betalt för allt engagemang vi supportrar som lever (& dör) för DIF 28 timmar om dygnet. Nu fick ju spelare och ledare fått det där berömda självförtroendet o momentum som är så viktigt för att prestera bra, (dock finns det vinnarskallar som lyfter sig i motgång o även gillar motgång. TRAGISKT nog så finns verkar de ej finnas i vårt lag har det visat sig).

Vi hade lätt kunnat varit 6-8000 borta fans i Örebro men polisen sa stopp vid 3000 pers.
Ösk var så tillmötesgående som dom kunde o med lite fix o trix använde vi lite olika kontakter vilket gjorde att vi till slut va ca 3500 högljudda o stolta supportrar på plats.
Vi skapade ett drag som är DIF värdigt o gjorde oss stolta .
Det visade sig att den vinsten vart lite överskattad för att Ösk ej kommit igång då och
sen städade vi av Falkenberg  – yesssss, men det har alla andra också gjort (ok, Peking torskade mot dom borta men ser man på tabelläget så klarade Peking utan besvär att studsa tillbaka till toppen efter det).

Gefle borta var ju som hemmaplan med många DIF på plats. Äntligen vinst mot ett lag som vi nästan aldrig vunnit mot senaste 10 åren.
Nåt är på G tänkte jag…men sen städade även andra lag av Gefle ännu mer än vi och vips var det inga spektakulära segrar som vi gick in med i derbyt mot vraken hemma. Då vi redan hunnit med att torska cupen mot samma lag några veckor innan så kändes det …fuckin hell let`s have it! Eller hur !!! Vi vart lika bortgjorda som våra spelare på plan.
Blödande DIF hjärtan tvingas än en gång stå upp för sig o VÅR ÄLSKADE SKÖLD på jobb, skola, läsa media mm. Raset har sen dess varit totalt. Utan ledare i laget likväl vid sidan av. Visst ,en 3-0 vinst mot nykomlingarna Östersund i all ära men hade dom varit lite mer rutinerade så hade vi kanske torskat den matchen med då dom hade många bra chanser .
SUPERFIASKOT mot Kalmar igår gjorde nog att många sjukhus fick jobba övertid pga brustna hjärtan o hjärnblödningar. Dom enda som stått upp för Djurgården är vi supportrar varje gång och det är VI som är DIF. Ingen annan.

Det är inget än en STOR skandal att vissa sittplats som till 95% aldrig åker på bortamatcher eller gör nåt annat än följer vinden och på sin höjd tar en kaffe o mazarin i paus, buar ut Sofiahjältarna som efter den klockrena 13 min aktion sätter färg på matchen o krigar järnet resten av matchen. Hur många av er som buade var på Friends o blev förnedrade av sorkarna tex? Inte många i guess…

Sånt blöder i mitt hjärta att inte 100% av våra supportrar förstår o accepterar denna typ av aktion. Vi har väntat på en derbyseger sen 2011. 13 jäkla derbyn.
Då kan väl 13 ynka min som markering vara på sin plats JÄVLIGT mycket.
Men det tragikomiska är att så länge som Sofiaäktaren var tom hade vi 0-0.
Så fort Sofiahjältarna började fylla läktarn med sång som alltid sprider sig till Slaktis m.m så släppte vi in mål!? Herregud DIFs spelare! Börja med boccia , dart eller kubb istället.
INTE lagsport då ni tydligen inte gillar när ni får positiva ramsor sjungna om er .
Det blöder i mitt hjärta att ha en tränare som säger att spelarna blir spända vid derbyn och inte kan slå en 3 meters passning. Tacka vet jag Leffe Boork som tog -83 års hockeygäng ut i vildmarken. Dom fick käka huggorm (smaskens) för nån som serverade bästa maten på Kaknäs fanns inte då. Matte Albas näsa rök 83-84 med samma laguppställning. Påminnelse till burade om vissa av dagens bortskämda och bekväma spelare. DIF vann SM GULD då om ni inte vet (som en paradox), riktiga vinnarskallar och JÄRNKAMINER samt inga dåliga mesiga ursäkter.

Det blöder i mitt hjärta att Pelle inte vet hur vi ska göra tills nästa derby. Han sa på medlemsmötet att han hoppas nån kan trolla så hade vi inte dom problemen. Alltså lär vi torska många derbyn framöver vilket snart betyder ny läktaraktion igen men då en hel halvlek (45 icke vunna derbyn)…

Mitt hjärta blöder med allas vår SUPER BO som ger allt för DIF på sidan av . Som fd. spelare och JÄRNKAMIN vet han stoltheten att bära DIF tröjan.

Bosse A har gett oss många grymma nyförvärv genom åren o några har också tydligt misslyckats. Men det är vuxna män han anställt som ej levererat och bör ta eget ansvar för sig själva, som vi andra gör på våra arb platser etc. I vissa fall enligt mig pissat honom rakt i ansiktet då dom struntat i vad som gäller att spela i DIF. Bosse och VD-Henke har vänt på vår ekonomi, sett till att spelarna ägs av DIF m.m.
Inte som förrädaren Tommy Jacobsson som ville ta ifrån oss föreningen tillsammans med några andra och tjäna på alla spelare. Jag är helt övertygad att med lite försäljningar så kommer vi ha en grym ekonomisk grund nästa år vilket gör att vi kommer inom ex antal år ut i Europa .
Det är bara det att NU vill vi ha derbyvinster, spelare som ger 100% på varje plats dom spelar, då blir vi i Djurgårdsfamiljen en UNIT.

Jag blöder för DIF & vår supporterkultur tills jag dör – vi ses på sön & mot Häcken!
Regards
JG via DIFenders

P.S. Ni som vill diskutera krönikan och har andra åsikter är givetvis välkomna att göra det, jag är på varje match, istället för att skriva gojja på forum etc.

1.19:03 in i klippet – Super Bo Andersson – det här är en Järnkamin för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s