Viktigaste matchen någonsin!

Derbyt på måndag på Friends i Solna mot Aik blir för Pelle Olssons blåränder den viktigaste matchen någonsin. Så är läget.

Vi fick en flygande start i Allsvenskan, tre raka segrar och vi seglade på moln och allt kändes frid och fröjd i Djurgårdsfamiljen.

Nu är känsloläget långt ifrån frid och fröjd. Poängskörd & tabelläge är väl helt okej, speciellt med tanke på vårt hittills tuffa spelschema med 5 bortamatcher av 8 spelade, och tre av dessa spelats mot förväntade topplag som Malmö, Elfsborg & Blåvitt. Vi har dessutom fortsatt haft otur med skador i viktiga matcher.

Men när vi lägger örat mot läktaren och pejlar av stämningen & känslomässiga läget i Djurgårdsfamiljen så är det bara att konstatera att följande sinnesstämning råder:

Tål vi fler derbyförluster?

Frågan är känsloladdad, men den går tyvärr inte att blunda för.

Visst vinner vi hyfsat med matcher och vi ligger även hyfsat till i tabellen. Problemet är vilka vi vinner mot, och vilka vi förlorar mot!

Vi vinner inte en enda match med större dignitet!

Vi har två Cupfiaskon två år i rad bakom oss, noll derbyvinster ifjol och vi har två förnedrande derbyförluster mot annars värdelösa Bajen redan i år, och dessutom inte en enda seger mot ”storlag” sen 2-0 hemma mot Malmö 2014 . Det är inte ok.

Vi supportrar styrs mycket av känslor, och har extra rivalitet mot vissa lag. Det är svårt att gå igång på stora vinster hemma mot Falkenberg, Östersund & Gefle (ifjol) när vi samtidigt alltid förlorar och blir besvikna efter matcher mot de lag vi helst vill vinna mot.

På måndag är det sjunde derbyförsöket för Pelle Olssons DIF.

Negativa derbytrenden måste brytas och sätter djupa spår och är förödande för oss i flera veckor efteråt. Den knäcker hela Djurgårdsfamiljen och den för oss tyvärr tre steg bak varje gång vi tar ett kliv framåt.

Vi kommer stå på Södra på Friends på måndag, sjunga & ge allt & lite till för Pelle Olsson & laget, var så säkra på det. Vi vädjar till alla Djurgårdare att sluta upp, för vår stolthets skull. Köp biljett om du inte har gjort det.

Vi drömmer om detta, att krossa vår fiende och få känna lycka efter ett derby:

RÅTTKROSS!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s