Idag för (1)3 år sen

För tio år sen skrevs detta inlägg på ett forum nära dig, och det känns lika aktuellt idag som då. Vi publicerar det här idag för att minnas två fantastiska killar som drogs bort från oss alldeles för tidigt.

”Idag för tre år sen miste jag min barndomsvän Ricky och ytterligare en polare, Linus. Ni känner säkert alla till det. Olyckan skedde på väg hem ifrån Örebro och hade det inte varit för att min farfar dog samma morgon hade jag utan tvekan varit med i bilen. Nu gick platsen över till en annan polare som efter olyckan låg på sjukan i många månader innan han blev utskriven. Två andra polare blev också illa skadade men klarade sig förhållandevis bra. Det går inte en dag utan att jag tänker på dem och nu när fotbollssäsongen har satt igång igen blir det självklart ännu mer påtagligt.

Hela gänget som var i bilen träffades i Kalmar 2000 då jag och Ricky och några till övernattade på en camping och började spela fotboll med en sunkig plastboll. Linus och Henrik dök upp och eftersom de bar världens finaste tröja och dessutom hade en riktig fotboll blev de snabbt inbjudna att vara med. Vi höll ihop resten av en tokig festhelg och från den dagen hängde vi ihop på hemmamatcherna och bortaresorna. Höjdpunkterna var Köpenhamn borta och framförallt Borås där vi äntligen fick uppleva ett fantastiskt guld.

Känslan då jag, efter att ha försökt få tag på polarna upprepade gånger, ringde PgC på kvällen den 26 april 2003 och fick beskedet att en blå Seat Ibiza hade kraschat på väg hem var fruktansvärd. Först kl 5 på morgonen fick jag dock bekräftat det jag då egentligen redan visste, Ricky och Linus hade omkommit. Under tiden satt jag i telefonen med allt och alla och försökte få en bild av vad som hänt. I tre dagar gjorde jag egentligen inte annat än att prata med polisen, anhöriga och familjen tills jag helt plötsligt bröt ihop och började storgråta hysteriskt. Min äldsta grabb (då ett och ett halvt) kom fram till mig och la sig intill och bara kramade mig tills jag slutade gråta.

Jag har nog aldrig riktigt tackat alla som ställde upp för mig och de grabbarna som drabbades. Djurgården ställde upp på ett fantastiskt sätt och på Rickys begravning kom bland andra Kim, Elmander, Isak och Dorsin och visade sin vördnad. Via forumen strömmade det in hälsningar, Stadion fylldes med souvenirer och avskedshälsningar och matchen mot IFK var en otroligt fin hyllning. Den tysta minuten var nog den tystaste som någonsin genomförts och vi på rad 15 kände värmen från alla på plats. Jag vet att de anhöriga kände likadant.”

Tack alla!

VIF Ricky och Linus, Vi är med er överallt

ricky_linus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s