Jobbiga fakta…katastrofal derbystatistik!

4 dagar kvar nu till derbyt, nervositeten och ångesten kryper på mer och mer, och som krydda på moset till det publicerar vi Djurgår´n fotbolls alldeles fenomenalt urusla, skamliga derbystatistik  senaste åren, varsågoda!

Senaste derbyvinst för oss: 19 sept 2011 mot Aik, 1-0 seger. 5 år sedan!

Sedan dess har vi 8 (!) derbyn i rad mot Aik utan seger!

Senaste derbyvinst mot Bajen: 13 augusti 2007 – 9 år sedan!

Sedan dess hade Bajen 5 raka segrar, och oavgjort förra hösten.

HEJ DIF FOTBOLL – VI HAR 14 DERBYN I RAD UTAN VINST!

Dessutom var det även så jävla länge sedan vi vann en Allsvensk premiär hemma eller borta så vi har glömt bort årtalet…vi minns inte! (2009 hemma mot Örebro…)

Detta är en katastrof för nyrekryteringen av supportrar!

Vi vet att publiceringen av detta spär på derbyångesten men det är tyvärr fakta som inte kan sopas under mattan. Fakta är fakta, vi kan inte ignorera den utan DIF fotboll och vi supportrar måste fejsa detta faktum! DIF fotboll har förtvivlat svårt att vinna matcher med stor karaktär som derbyn och premiärer. Varje match som vår marginalpublik, premiär och derbysupportrar dyker upp, så vinner vi aldrig utan DIF-publiken får gå hem besvikna.

Den katastrofalt urusla derby och premiärstatistiken medför tyvärr att vi har svårare med nyrekrytering av supportrar, och sälja slut hemmaderbyn. Bra resultat i stora publikmatcher är jävligt viktigt för att växa publikt, tyvärr skjuter vi oss själva i foten gång på gång genom att aldrig vinna hajpade matcher. Den dagen vi börjar vinna dessa matcher, kommer också vår publik växa snabbare, och börja se derbyn som något man kan se fram emot. Detta är jobbiga fakta som måste fram, men som förklarar mycket om oss själva.

Ge upp på förhand – never ever – vi slutar aldrig tro på vårt lag!
Vad denna usla statistik i stora matcher beror på är det givetvis svårt att sätta fingret på. Det är även mycket  viktigt att komma ihåg att vi inte kan klandra dagens trupp och ledning för derbyförluster för många år sedan. Vi supportrar i Djurgårn´s kärna kommer aldrig, aldrig ge upp eller lägga oss ner och dö. Tvärtom,  det är just vi som måste stå bakom laget ännu mer! Inga andra kommer göra det. På söndag är det dags för derby igen, vi har många startspelare borta och vi är piskade att vinna för att gå vidare i cupen. Inga bra förutsättningar, som vanligt med andra ord.

Ge DIF allt ditt stöd och Bajen ett helvete!
Men vi är Djurgår´n och historiken talar för oss- DIF är bättre än Bajen och sviter är till för att brytas. För varje derby kommer vi närmare en seger och det är skitiga Bajen, inte Bayern Munchen precis, som är motståndare. Så det som gäller för varje Blårand nu är att räta på ryggen, upp med huvudet, tagga till , och ge DIF allt ditt stöd & Bajen ett helvete!

UTAN OFFER – INGEN SEGER – GE ALLT FÖR DIF – KROSSA VRAKEN!

KROSSA BAJEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s