Dags att omfamna Stockholmsarenan!

Nu bara tre dagar tills vi äntrar Stockholmsarenan för en ny fotbollssäsong. Visserligen en träningsmatch, men längtan är ändå stor och intresset likaså, över 5000 sålda och det kan bli en publiksiffra på över 7000, vilket vore fantastiskt med förutsättningarna.

Vi får inte glömma att vi bara för tre år sedan hade publiksiffror på Stadion nere på 5-6000, och det i Allsvenskan. Sista åren på Stadion var publikmässigt sett inga höjdarår precis, om vi ska vara ärliga. Det är lätt att vara nostalgisk över den sista matchen och hur fantastiskt det var, men oftast såg det absolut inte ut så, utan det var glest och dålig stämning. Flytten till Stockholmsarenan var ångestfylld. En enorm omställning för hela DIF fotboll och Djurgårdsfamiljen, och vi ”tvingades” flytta dit i brist på andra alternativ. Många var vi som hade våra tvivel över hur flytten och omställningen skulle gå, skulle få vi spela i en arena med för stor kostym för vår publik? Kommer vi ens öka i publik? Kommer den kunna kännas ”hemma” osv, ja det fanns många oroande frågetecken.

Flytten till Stockholmsarenan har blivit succé!
Med facit i hand har flytten blivit en stor succé för DIF fotboll och vår publik. Trots magra sportsliga år och ekonomiskt stålbad i DIF fotboll där vi tvingats sälja av alla våra stjärnor och bästa spelare så är Djurgårdspubliken större och bättre än någonsin på läktaren! Vi har nästan dubblat vårt publiksnitt sen Stadionåren och vi har en supporterkultur i europeisk toppklass,  dessutom med fortsatt stor utvecklingspotential. Vi har redan upplevt magiska matcher och ögonblick på Stockholmsarenan, och förhoppningsvis kommer nya under 2016, tex första derbyvinsten! Runt Stockholmsarenan finns mycket större pub utbud, och vi har redan hittat nya och fler ställen som andas DIF. Det är nu dags för alla Djurgårdare att omfamna och älska Stockholmsarenan. Stockholmsarenan är vårt hem, sen kan Bajen säga och tycka vad fan dom vill, det skiter vi fullständigt i. DIF spelar hockey på Hovet/Globen, fotboll på Stockholmsarenan – DIF och vi är där året runt och när vi spelar är det Djurgårdsland, och det kommer det vara i många decennier framöver.

 

Så kära stolta Djurgårdsfamilj från Stockholms alla delar,  Norrort, City, Västerort och Söderort, vi ses på vår nya borg, Stockholmsarenan, på lördag och gör oss redo för en ny säsong med Blåränderna 2016 – U.O.I.S!

STOCKHOLM DJURGÅRDSLAND

 

2 reaktioner på ”Dags att omfamna Stockholmsarenan!

  1. Bra och positiv krönika! Bajen trodde verkligen att de kunde skrämma bort oss från globenområdet, dårar. Tack för en grym sida, känns som Difenders driver mkt inom djurgårdsfamiljen just nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s