DIF fotbolls svar till polisen

Polisens samordnare Per Engström gjorde tidigare i veckan ett mycket omtalat utspel där han i starka ordalag fördömde och anklagade fotbollen, klubbarna och supporterkulturen att inte vilja ta i tu med de problem som finns i samband med matcherna, och dessutom uttalade han sig kraftigt överdrivet om hur ”illa” klimatet ser ut på läktarna.

Vi kommenterade Per Engströms utspel i en krönika, och SEF och många andra har fördömt Per Engströms uttalande och menar han överdriver och svartmålar fotbollen och supporterkulturen. Nu kommenterar även DIF fotboll Per Engströms utspel, läs det:

DIF fotboll kommenterar polisens utspel

Mycket bra uttalande av DIF anser vi. Vi inser givetvis att DIF fotboll jobbar efter att ha säkra arrangemang och måste följa de lagar och regler som finns, och det ska man fortsätta att göra. Men här visar DIF fotboll tydligt att de försvarar vår supporterkultur i stort, och att de inte låter folk och myndighetspersoner (inte ens polisen) vräka ur sig vad som helst om fotbollen och supportrar utan att faktiskt säga ifrån!

Tack DIF fotboll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s