Polisen vill inte lösa problemen

Polisens sektionschef för samordning, Per Engström går ut och hävdar följande:

Fotbollen vill inte lösa sina problem

Han anser på fullt allvar detta, och hotar med att begränsa ståplatskapaciteten och drar även till med det berömda ”knarkkortet”.

Vi stoppar inte huvudet i sanden och påstår att allt är frid och fröjd på och runt läktarna på fotboll i Sverige, speciellt runt derbyn. Givetvis finns saker som kan förbättras i attityd och beteende bland fotbollssupportrar i en del fall. Det vi på DIFenders tänker främst på då är att tänka på sitt uppträdande i närheten av barnfamiljer och att ”vanliga supportrar” ska vara helt ofredande, samt att pyro är farligt när de kastas och används som projektiler. Det går bort för oss! Men totala problematiken är kraftigt överdrivet i debatten!

Under hela förra säsongen (och längre tillbaka) så kastas oerhört mycket skit på fotbollssupportrar och supporterkulturen, och det främst från folk som inte går frekvent på fotboll. Krönikörer i media, polis och Svenssons har rasat, och nästan tävlat i att smutskasta supportrar och fotbollen, och det med anklagelser helt utan fakta eller grund.

Rena lögner har spridits från polisen om bengalers fara och media och Svensson sväljer allt med hull och hår. Om det nu är så jävligt, och så farligt, att gå på fotboll och derbyn så är det märkligt att fler än någonsin går på fotboll i Sverige! Dessutom är det just högriskmatcherna som lockar mest publik. Det är en myt & lögn att massor av fotbollssupportrar är för rädda att gå på fotboll. De som påstår sig avstå från att gå på fotboll pga supportrarna har heller aldrig gått frekvent förut. Vi tror att mycket av ”rädslan” skapas av debattklimatet, inte bengalerna i sig.

Såvitt vi vet, har tex aldrig ett barn skadats eller blivit attackerat på fotboll. Vi känner inte till ett enda fall då kvinnor blivit antastade eller våldtagna, det var många år sedan rasistiska dåd skedde. Om man däremot läser och utgår från debattklimatet så kan man lätt tro att den typen av händelser är vardagsmat på fotboll.

DIFenders är lessa på den här debatten. Vi tror att så länge debatten är så skev, utspårad och långt ifrån verkligheten så lär inte klimatet bli bättre. Sluta överdriv problemen, sluta ljuga ihop fabricerad fakta för att använda som slagträ i debatten & sluta lyssna på folk som inte ens går på fotboll.

Sist men inte minst. Polisen har just nu absolut noll i förtroende hos oss supportrar.
Det finns givetvis bra poliser med goda intentioner, men gång, på gång har polisen officiellt konsekvent förnekat att de någonsin gör ett enda fel. Det trots mängder av film, bild och vittnesutsagor om poliser som kör rätt in i publikmassor, misshandlar oskyldiga supportrar, griper folk och håller folk godtyckligt – och ljuger och överdriver angående bengalers fara vilket gör att fansen slår dövörat till.

På en fotbollsläktare står folk sida vid sida från alla delar av samhället och håller ihop och umgås på ett unikt sett du aldrig ser någon annanstans. Oavsett ålder, samhällsklass, politiskt tillhörighet, etnicitet eller kön – du känner dig välkommen. Det är unikt med fotboll!

HYLLA SUPPORTERKULTUREN I ALLSVENSKAN – DEN ÄR FANTASTISK!

Här kan ni läsa ett bra svar till polisen från SEF:

SEF:s svar till polisen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s