Intervjuer till Back to the klack

Vi fick tag på några gamla klackrävar och DIFenders och vi surrar om ”Back to the Klack” mot Ålesund då Blåränderna lirar årets första hemmamatch. Vi tackar Robban och Martin för intervjuerna.

Namn: Robert Bjordahl (Grannen)
Ålder: 42
Nuvarande sektion: Sektion 310

Kommer du stå på Sofia mot Ålesund? Ja för fan

Har du köpt biljett redan? Ja, självklart

Vad tycker du om initiativet ”Back to the klack”? Kanoninitiativ. Ser detta som en skön kick.off för att kicka igång säsongen. Hoppas att många hakar på, så att vi fyller södra och stöttar laget i 90 min med skönsång.

När började du stå i klacken? 1988 började jag och några polare från Sumpan att gå regelbundet och då körde vi klacken.

Berätta om ett klackminne: Oh, det finns ju så många. Men jag tar Häcken borta förra året. Skön buss ned och hem med både nya och gamla rävar, härlig stämning och alla öste på hela matchen. Så jävla underbart.

Förväntningar på DIF-Ålesund? Att vi, oavsett hur många vi blir på läktaren i allmänhet och klacken i synnerhet öser på som om ett guld stod på spel och att laget tar tag taktpinnen och gör detsamma. Det ska inte vara lojt nånstans.

Har du någon uppmaning inför säsongen? Köp säsongskort, bli medlem i Djurgårdens Fotboll och i Järnkaminerna. Stöd DIF och dra med polare till både hemma och bortamatcherna. Ha kul!

/Robban

Grannen

Namn: Martin Lindman Portefaix
Ålder: 39
Nuvarande sektion: 310 – Sveriges tyngsta sektion tre år i rad.

Tjena, kommer du stå på Sofia mot Ålesund? Ja

Har du köpt biljett redan?  Ja

Vad tycker du om initiativet ”Back to the klack”? Ett lysande initiativ som sätter fokus på det som är viktigt i en träningsmatch. Det viktiga för mig är att träffa polarna, se DIF och känna glädjen över att det är igång. Vilka vi möter är lika oviktigt nu som när Jones dominerade på Stadshagens grus. Dessutom tror jag att vi kan skapa en stämning som skickar signaler till såväl spelare som övrig publik att 2016 är vårt år.

När stod du i klacken hemma sist? Förutom alla bortamatcher, då jag fortfarande väljer klacken, så var det sista matchen på Stadion.

När började du stå i klacken? Mina första egna klackäventyr var någon gång i början av 90-talet när Globen var ny.  Frekvent började jag stå i klacken under andra halvan av 90-talet.

Berätta om ett klackminne: Det finns så många att det är svårt att välja. Perioden på Stadion i början av 2000-talet var magisk det kändes som att vi växte varje match. Det är först nu efter flytten till Stockholmsarenan som vi toppar det vi hade då. Om jag skall välja några konkreta minnen så blir det kvalet mot Assyriska på stadion. Stämningen var helt sjuk hela matchen och det kändes helt plötsligt som att det omöjliga var möjligt (vilket det också var). Bortaderbyt mot bajen förra året är också ett starkt minne. Kan det vara den tyngsta klacken i svensk läktarhistoria?

Förväntningar på DIF-Ålesund? Jag förväntar mig att det blir förbannat kul helt enkelt. Att få träffa alla polarna, se fotboll och sjunga för DIF igen. Det är ganska svårslaget eller hur!? Jag förväntar mig även att DIF vinner med 10-0 och att Tino gör fem mål.

Har du någon uppmaning inför säsongen? Vi sätter standarden! Med rätt inställning så kan vi skapa en stämning som smittar av sig ända ner i omklädningsrummet. Om alla lägger fokus på glädjen och stämningen så kommer vi att bli en ångvält som kör över allt och alla. Vi vet vilken potential vi har.

/Martin

mARTIN lINDMAN

KÖP FÖRKÖPSBILJETT TILL SOFIALÄKTAREN PÅ DIF.SE

dif-alesund_difse1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s