Hej då 2015…blått nytt år 2016!

2015 gav oss inga titlar, och inte heller några derbyvinster, och det känns som evigheter sen vi fick uppleva en riktig framgång. Trots det så kan vi summera året 2015 som ett mycket starkt läktarår – och då tänker vi främst på fotbollen. Vi snittade 15484 – ett bra snitt med tanke på att vi tyvärr i vanlig ordning satte oss i en sits där de avslutande hemmamatcherna i princip var betydelselösa. Vi var riktigt tunga i derbyna, sjöng sönder Bajen två gånger om och bortaderbyt mot Bajen var i det närmaste episkt. Mot Gnaget gjorde vi två grymma halvlekar både på planen och läktaren, den andra i hemmamatchen då vi bar fram Blåränderna från underläge 0-2 till att så nära knäcka råttorna. Ute i Solna bjöd vi på läktarshow i första halvlek, tyvärr vek både laget och vi på läktarna ned oss under andra halvleken.

Hemmamatcher då stämningen stod ut extra var hemmapremiären förstås, men vi lyfter också matcherna mot Falkenberg och Helsingborg då vi hade som minst publik, men ändå jävligt tight bra stämning! Det gillar vi, att vi tänder till ibland när man minst anar det och då räcker det med kärnan i DIF-publiken för att det ska bli bra.

Bortastödet var överlag bra, med bortapremiären i Häcken, Malmö och Örebro borta som sticker ut. Draget i Malmö i slutet av första halvlek och i paus är och förblir svårslaget, och nästan 4000 Djurgårdares måljubel i Örebro ekar fortfarande i Närke.

Häcken away

Totalt sett har vi gett DIF ett jävligt bra stöd och vår supporterkultur frodas och blir bättre och bättre för varje säsong. Fler och fler engagerar sig och gör det lilla extra, för att vi ska vara tyngst och bäst på läktarna i Sverige. Vi kan inte vänta till 2016. Då ska vi upp en nivå till och det ska bli bästa läktaråret i vår stolta 125:åriga historia!

DIF Sittplats Slaktis

DIFENDERS STOCKHOLM är ett av resultaten av känslan och engagemanget inom vår supporterkultur just nu. Vi startade DIFENDERS för att vi kände att vi kan göra mer, och öka engagemanget ytterligare inom Djurgårdsfamiljen. Responsen har varit överväldigande och det tackar vi för, för det inspirerar oss ännu mer inför 2016. Vi drömmer om ett långt slutspel i hockeyn, om derbysegrar och Europaplats i fotbollen. Vi kommer ge allt vi har för Djurgår´n, och det hoppas vi att ni också gör!

logo_big_text

 

Vi ses på läktare där Djurgår´n lirar!

Tack för i år och Blått nytt år 2016!

DIF SÄSONGSKORT 2016

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s