Intervju med ”Mr Ticket” om säsongskort DIF fotboll 2016

DIFENDERS fick en pratstund med Tomas ”Mr Ticket” Af Geijerstam på DIF-kansliet angående säsongskorten och förlängningar. ”Mr Ticket” spelade fotboll i Blåränderna som barn, och hängde på ståplatsläktaren på Stadion och bortaläktare land och rike runt och följde DIF i slutet av -80 och nästan hela -90-talet. Nu jobbar han med DIF på Klockis…

tomas_af

 

Tjena Tomas. Du är en DIF-ikon på kansliet, hur länge har du jobbat på Klockis nu?

Började 1998, så jag är nog mer av en inventarie än ikon, ha ha.

 

Säsongskortsförsäljningen har redan kommit igång, är det inte rekordtidigt? Ni verkar ha alla bitar på plats tidigt i år jämfört med tidigare år? Är det så?

Vi har startat tidigt i år vilket är roligt. En anledning är att vi nu har hittat rätt i planeringen av Tele2 Arena med kategorier och priser. Det känns som om arbetet vi tillsammans gjort med supportrar sedan flytten 2013 börjar sätta sig. Till säsongen 2016 är det faktiskt väldigt små förändringar jämfört med 2015.

 

Hur går säsongskortsförlängningen till 2016? Förnyar de flesta?

Det går kanon. Känslan är att alla tycker systemet att förlänga är smidigt och enkelt. Deadline för förlängning är på fredag 27 november 23.59, så det är svårt att säga nu var vi landar. Efter deadline på fredag plockar vi bort alla obetalda platser och öppnar upp för de som förlängt att byta platser och/eller köpa till extra säsongskort. Förstår faktiskt inte varför några väntar med att betala när de vet att de ska ha säsongskort 2016. Att förlänga sin säsongsbiljett är det bästa sättet att bidra till att vi säljer fler än någonsin tidigare.

 

Kan man säga något om intresset inför 2016, eller är det för tidigt?

Det är för tidigt att dra några slutsatser av försäljningen just nu. Men känslan är att suget efter fotboll och Djurgården är stort. Jag kan bara se till mig själv. Även fast jag idag blev sjukt stressad av att det drar igång i februari, så ska det bli otroligt roligt att vi är igång med en ny säsong.

 

Nyförsäljningen drar igång 9 december. Tror du vi ökar antal säsongskort till 2016? Har ni någon målsättning på antal? 

Ja, jag tror att vi ökar. Det ska vi bara göra och det är klart vi har en målsättning. Vi ska givetvis bli fler på läktarna 2016!

 

Någon/några sektioner du tror det kommer ske ändringar på?

Jag tror att antalet som vill byta platser kommer att minska för varje år. Allt fler kommer hitta den plats/del av arenan man trivs bäst på.  Jag hoppas att vi får den största ökningen på apberget och i klacken. Det skulle betyda mycket. Det är ju väldigt prisvärt om man köper säsongskort i klacken innan nyår. Det är en riktigt bra investering att få biljett till 17 hemmamatcher för under 1400 kr. Jag tror faktiskt att vi kommer att öka antalet säsongare i alla våra kategorier.

 

Vi har fått cupderby mot Bajen, som det redan surras mycket om och det är många som redan vill försäkra sig om biljetter. Cupbiljett ingår för säsongare men hur blir det lösbiljetterna. 

Säkrast är ju givetvis att köpa säsongskort, då ingår biljetter till cupderbyt mot Hammarby. Resterande biljetter ska vi släppa  på ett klokt sätt så att vi fyller våra sektioner med djurgårdare. Samtidigt sätter detta krav på alla djurgårdare därute att köpa biljetter direkt när vi släpper dem. Vi håller på att planera biljettsläppet nu. Håll utkik på dif.se och i din mejlkorg.

 

Blir det någon souvenir som ingår i säsongskortet 2016?

Nej, det blir tyvärr ingen sådan souvenir 2016, men alla säsongare får istället ett mycket bra pris på den nya matchtröjan från adidas.

 

Motivera, varför ska man köpa säsongskort till 2016?

Det är prisvärt att köpa säsongskort oavsett var på arenan du är. Du bidrar till att suget kring Djurgården blir större och att vi tillsammans ökar vårt publiksnitt. Känslan att se Djurgården är speciell varje gång och går inte riktigt att ta på. Ta nu chansen att få uppleva ett nytt fotbollsår med dina kompisar och blåränderna. Förläng ditt säsongskort nu eller häng på låset när nyförsäljningen startar 9 december.

 

Vi tackar ”Mr Ticket” för intervjun och uppmanar dig att förlänga ditt säsongskort!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s