Nedåtgående hockeytrend?

Ser vi en nedåtgående publiktrend i hockeyn? Farhågorna om det har väckts efter de senaste matchernas skrala publiksiffror, och uppslutning i klacken. Vi anser dock att det är lite tidigt att dra några avgörande slutsatser kring det då det varit lite speciella förutsättningar runt senaste matcherna. Mot Frölunda var det ”Movembergate” och färgen på tröjan, samt att det varit ett väldigt tätt matchande med tre hemmamatcher (Frölunda, Örebro och Rögle) inom loppet av 5 dagar. Dessutom i samma period skedde Paristragedin, som förståeligt har fått fokus i media och i folks medvetande. Med andra ord, förutsättningarna har inte varit direkt optimala att locka storpublik.

Vi höjer dock ett varningens finger, stämningen på matcherna har mattats av och det är något vi kallt får konstatera. Det ligger fortfarande lite gammalt groll och gryr sen Marcus Nilsson affären, och det finns fortfarande en misstro bland vissa Djurgårdare mot DIF hockeys agenda i publika frågor.

DIFENDERS STOCKHOLM tycker att det är viktigt, och självklart, att DIF hockey fortsatt ska ha landets överlägset bästa publikstöd. Vi inser givetvis att med tanke på antalet matcher så kan det inte vara slutspelsstämning varje match i den långa grundserien, men att DIF hockey, Järnkaminerna och alla som bryr sig om Djurgår´n är vaksamma på strömningarna inom Djurgårdsfamiljen till hockeyn just nu.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s