DIF hockey i svart matchtröja? Nej!

DIF hockey i svart matchtröja?

Ja, det är tyvärr inte aprilskämtet som DIF hockey själva gick ut med utan nu är det en realitet.

Det hela handlar om ”Movember”, ett initiativ för stöd till mäns hälsa med fokus på cancerforskning. Alla lagen i SHL skall spela en hemmamatch i svart hemmaställ och tanken är att DIF skall göra det mot Frölunda lör 14 nov 18.30 och män över hela världen odlar mustasch för att öka medvetenheten och samla in pengar.

DIF hockey gick igår ut med frågan: Vad tycker ni om Movembertröjorna som vi spelar i den 14 november?

http://difhockey.se/artikel/6127/

Svar: Ful som stryk och ett hån mot DIF-skölden och DIF:s integritet. Det är vad vi tycker!

Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson reagerade starkt över tröjan och uttryckte sitt tydliga missnöje på Twitter.

Han gjorde det som en bra ordförande ska göra genom att stå upp för medlemmarnas intressen och han för talan för engagerade DIF-supportrar. Kommentarer och reaktioner på hans tweet blev föga förvånande mycket förvirrade och negativa, då de främst kom från människor som antingen inte ens är Djurgårdare, eller bryr sig så mycket om lagkänslor. Viktor anklagades för att vara barnslig, småsint och t.o.m inte bry sig om ifall folk dör i cancer?! Helt befängda kommentarer med andra ord.

Vi vill dock klargöra följande för att reda ut begreppen:

Movember är givetvis ett hedervärt initiativ och någonting vi stödjer. Självklart!  Men vi anser att absolut ingenting, hur hedervärt det än är, motiverar att DIF ska rucka på sin identitet och integritet. Det finns principer DIF aldrig ska rucka på, som att rör inte skölden och hemma matchtröjan. Det har tyvärr hänt i hockeyn förr, men bör aldrig hända igen! Det finns mängder av sociala projekt och andra hälsoprojekt just nu. Spelar vi i svart nu accepterar vi att man kan rucka på DIF:s integritet och då blir det svårt att säga nej till tex grönt eller rosa nästa gång.

Samtidigt är det viktigt att påpeka att det är inte DIF hockey som tagit initiativet till att spela i svart, utan att det är förbundet och att alla andra lag har sagt ja till att spela i svart, så DIF hockey sätts då givetvis i en ganska prekär situation.

Vi tycker att DIF hockey skall gå emot förbundet, och inte spela i svart, men tillsammans med oss supportrar ändå stötta ”Movember initiativet” helhjärtat med stor insamling. Vi anser att färgen på tröjan kvittar för syftet, vi Djurgårdare kan göra en hedervärd sak och insamling till ”Movember” på vårt sätt, t.o.m bättre och mer betydelsefullt än de andra SHL-lagen.

Låt oss i samförstånd göra något bra av ”Movember” – med DIF-identitet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s